Τα νέα οικονομικά μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Βοήθημα Χριστουγέννων στους αδύναμους και «φρένο» στους πλειστηριασμούς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας, ο Πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του αναφορικά με τη λήψη πρόσθετων μέτρων ενίσχυσης των ελληνικών νοικοκυριών, επιδεικνύοντας παράλληλα έντονη διάθεση για παραγωγικό πολιτικό διάλογο ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας.

Υπό αυτό το πρίσμα, αφουγκραζόμενος και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως στο έκτακτο πακέτο οικονομικής και κοινωνικής στήριξης της κυβέρνησης περιλαμβάνονται:

1. Αναστολή πλειστηριασμών με νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει άμεσα το υπουργείο Δικαιοσύνης, ζήτημα που έθιξε σήμερα στη συζήτηση ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

2. Αναφορικά με την πρόταση του κ. Τσίπρα για οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών, ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει τέτοια στήριξη με ορίζοντα τα Χριστούγεννα, δηλαδή ένα έκτακτο «δώρο Χριστουγέννων» στα αδύναμα νοικοκυριά. «Η κυβέρνηση θα σταθεί με απτή στήριξη κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

3. Παράλληλα, θα τρέξει πιο γρήγορα, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, το πρόγραμμα υποστήριξης σχολείων με λάπτοπ με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ώστε από τους 40.000 που έχουν διατεθεί σήμερα, να φτάσουν το Φεβρουάριο του 2021 τους 90.000. «Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να υπάρξει παιδί που να ζητά πρόσβαση στην εκπαίδευση και να μην την έχει, γιατί τότε δημιουργούνται ανισότητες» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

4. Στη δέσμη των νέων μέτρων περιλαμβάνεται και πρόγραμμα «έξυπνων τεστ» σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου την μεθεπόμενη εβδομάδα, με στόχο να εντοπιστεί το ακριβές φορτίο του ιού στα σχολεία, για να αποφασιστεί αν θα ανοίξουν στα τέλη Νοεμβρίου.

newsit