Νέα μέτρα στους χώρους εργασίας: Τα ωράρια λειτουργίας καταστημάτων

Οι ώρες που θα προσέρχονται οι εργαζόμενοι

Σε εφαρμογή τίθενται από τη Δευτέρα (22/11) τα νέα μέτρα, τα οποία φέρνουν και αλλαγές στα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων στο λιανεμπόριο, αλλά και στις ώρες προσέλευσης των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε κάθε τόνο ότι η οικονομία δεν θα ξανακλείσει και για τον λόγο αυτό ανακοινώθηκαν νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού, σφίγγοντας περισσότερο τον κλοιό για τους ανεμβολίαστους.

Την ίδια ώρα ανακοινώθηκαν αλλαγές στα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων, καθώς και στις ώρες προσέλευσης των εργαζόμενων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οπως ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής (19/11) ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, κατά τη συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των νέων μέτρων, από την ερχόμενη Δευτέρα (22/11) θα ισχύσουν νέα δεδομένα για τα καταστήματα στο λιανεμπόριο, καθώς διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας τους για να μην υπάρξει συμφόρηση κι αποτελέσουν εστίες μόλυνσης.

Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα μέτρα, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα είναι ανοικτά από τις 10:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ τις καθημερινές, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Ακόμη, με στόχο να αποφεύγεται ο συνωστισμός επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και έτσι στους χώρους εργασίας το ωράριο προσέλευσης για τους εργαζόμενους θα είναι από τις 07:00 έως τις 09:30 το πρωί.

lawandorder.gr