Ναύπλιο: Χιλιάδες κόσμου στην συνάντηση των Επιταφίων

Ένα τεράστιο ποτάμι από πιστούς κατέκλυσε την ιστορική πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής κατά την συνάντηση των επιτάφιων, Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023.ω Οι περιφορές των επιτάφιων της Μεγάλης Παρασκευής στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου έχουν διαφορετικό χρώμα και ακολουθούν κάποιου είδους ιεροτελεστία που κάνουν το γεγονός πιο εντυπωσιακό.

Οι πομπές των επιτάφιων βγαίνουν με καθορισμένη σειρά από κάθε Ναό, ακολουθούν ο καθένας διαφορετική πορεία στα γραφικά στενά του Ναυπλίου και συναντώνται στο κέντρο της πόλης, στην ιστορική πλατεία Συντάγματος. Η τελετή φέτος πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριου, ενώ νωρίτερα τελέσθηκε η ακολουθία του Επιτάφιου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη και παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου Ναυπλιέων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και εκπροσώπων των Στρατιωτικών, Αστυνομικών Λιμενικών και Πυροσβεστικών Αρχών. Στη συνάντηση των Επιταφίων συμμετείχαν ,του Αγίου Γεωργίου και της Παναγίας (Γενέσιον της Θεοτόκου).

Τους επιταφίους συνόδευσε η φιλαρμονική του ΔΟΠΠΑΤ υπό την διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη, παίζοντας πένθιμα εμβατήρια.