Ναύπλιο: Πρωταθλητής στο μπάσκετ με αμαξίδιο ο “Μέγας Αλέξανδρος”

Σ’ έναν συγκλονιστικό τελικό το απόγευμα της Κυριακής στο Ναύπλιο, η ομάδα Μέγας Αλέξανδρος από την Θεσσαλονίκη νίκησε στον τελικό τον ΓΣ Δωδεκάνησος με 46-42 και κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα της Α1 ΟΣΕΚΑ.

Ουσιαστικά, η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο από το νησί της Ρόδου πλήρωσε την αστοχία της σε κρίσιμα σημεία, αφού έδινε την ευκαιρία στους Θεσσαλονικείς να διατηρούν την υπέρ τους διαφορά στο σκορ.

Την απονομή στους πρωταθλητές Ελλάδος έκανε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και των μεταλλίων ο Πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ Χαράλαμπος Περδίκης και μέλη της Ομοσπονδίας. Η εκδήλωση έκλεισε με χορούς από την σχολή Paso Latino, ενώ την υγειονομική κάλυψη είχε ο Ερυθρός Σταυρός και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Πώς κύλησαν οι περίοδοι

Χαμηλό σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα είχαμε στην πρώτη περίοδο, με τις άμυνες να κερδίζουν και τις ομάδες να είναι άστοχες, αν και το πάθος ήταν κύριο συστατικό της κάθε επίθεσής του. Το αρνητικό για τον ΓΣ Δωδεκάνησος ωστόσο, ήταν τα δύο γρήγορα φάουλ του Γιουρκάν.

Στη δεύτερη περίοδο ο Γιουρκάν δεν είχε παρουσία για τον ΓΣ Δωδεκάνησος, μιας και χρεώθηκε με τρίτο φάουλ, με τον Μέγα Αλέξανδρο να διατηρεί μια ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων. Παρόλα αυτά, ο αγωνιστικός προσανατολισμός από τις δύο ομάδες και η βαρύτητα στις άμυνες δεν άφησε το σκορ να ξεφύγει, φτάνοντας στο ημίχρονο στο 18-16.

Μ’ ένα 6-0 σερί στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε μια αντεπίθεση διαρκείας, φτάνοντας μάλιστα να προηγηθεί και με εννιά πόντους (28-19). Ωστόσο η ομάδα του νησιού μας βρήκε τις λύσεις για να φτάσει κοντά, αλλά δεν κατάφερε να μπει και μπροστά στο σκορ. Να σημειώσουμε ότι κι από τους Θεσσαλονικείς ο Μπαγκζαμπεχράντ χρεώθηκε με τρίτο φάουλ κι άλλαξαν κάπως οι συσχετισμοί.

Στιγμιότυπο από το παιχνίδι του τελικού FINAL-4 στο μπάσκετ με αμαξίδιο μεταξύ των ομάδων της Δωδεκανήσου και της ομάδας του Μέγα Αλέξανδρου που έγινε κλειστό στάδιο της Αγίας Τριάδος στο Ναύπλιο, Κυριακή 28 Μαΐου 2023. Στην πόλη του Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε το final-4 στο μπάσκετ με αμαξίδιο. Συνδιοργανωτής της οργάνωσης ήταν η ΟΣΕΚΑ ,ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ. Μετά τη λήξη του τελικού ακολούθησε η τελετή λήξης και οι απονομές και οι βραβεύσεις.

Η τελευταία περίοδος ήταν όλα τα …λεφτά, αφού ο Μέγας Αλέξανδρος φάνηκε στην αρχή ότι με τη σταθερή του διαφορά στο σκορ θα έπαιρνε στο… χαλαρό τη νίκη. Παρόλα αυτά, ο ΓΣ Δωδεκάνησος ξεκίνησε τη δική του αντεπίθεση και στο 1.15’’ πριν τη λήξη με το καλάθι και φάουλ του Χαμαντί έκανε το 43-42. Από κει και πέρα, ο Κεφαλάς σούταρε για τρεις άουτ κι ο Χαμαντί, μετά το ριμπάουντ, έχασε την μπάλα.

Ο Ζάκερι με το δίποντό του έκανε το 45-42 και μην έχοντας άλλη επιλογή, ο Χατζηδημητρίου επιχείρησε το τρίποντο κι αστόχησε. Ακολούθησαν δύο φάουλ, ένα στον Τσίλη κι ένα στον Μπαγκζαμπεχράντ που είχε 0/2 βολές. Άλλο ένα σουτ για τρεις του Χατζηδημητρίου ήταν άστοχο, ενώ στη συνέχεια με το φάουλ στον Κεφάλα και τις ½ βολές του έγινε το 46-42. Στο τέλος πια για το… τυπικό ο Χαμαντί σούταρε για τρεις αλλά ήταν άστοχος.

Διαιτησία: Πρότας, Αρτεμάκη, Στρέπας

Τα δεκάλεπτα: 8-7, 18-16, 32-26, 46-42

Μέγας Αλέξανδρος (Χατζηζωγίδου): Διμπιτούζης 10, Βαρυτιμίδης 2, Βάσσης, Κεφαλάς 8, Τσίλης 13, Ζάκερι 2, Μπαγκζαμπεχράντ 10.

ΓΣ Δωδεκάνησος (Μποσγανάς-Μαρουλλάκης): Χατζηκαντής 6, Χαμαντί 17, Χεναγκίρ 7, Χατζηδημητρίου Μ., Γκιουρκάν 10, Μαρουλλάκης 2.