Ναύπλιο: Ελληνοβρετανικό συμπόσιο παρουσία της Υφ.Σοφίας Ζαχαράκη

Στο Ναύπλιο ξεκίνησε το Ελληνοβρετανικό συμπόσιο παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη και του Βρετανού πρέσβη στην Ελλάδα Μάθιου Λότζ, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022. Το Ελληνοβρετανικό Συμπόσιο είναι ένα διμερές φόρουμ, μια πρωτοβουλία υπό την καθοδήγηση μιας Διοικούσας Επιτροπής, σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και με την υποστήριξη της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Βρετανικού Συμβουλίου.

Το Συμπόσιο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017, στο Ναύπλιο, Ελλάδα. συνέχισε την επόμενη χρονιά στο Ditchley Park στο Ηνωμένο Βασίλειο και επέστρεψε στο Ναύπλιο το 2019. Το 2020 παραδώσαμε το Συμπόσιο σε υβριδική μορφή για λόγους ασφαλείας.

Η εκδήλωση συγκεντρώνει ηγέτες της πολιτικής, των επιχειρήσεων, του ακαδημαϊκού χώρου, των μέσων ενημέρωσης και του πολιτισμού από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα για μια ετήσια ανταλλαγή απόψεων και ιδεών σχετικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι χώρες μας και για την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό της σχέσης.