Ναυάγιο στην Πύλο: Στοιβαγμένοι εκατοντάδες άνθρωποι – Φωτογραφίες-ντοκουμέντο

Στους 79 οι νεκροί στο ναυάγιο της Πύλου - Δείτε βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης από το Super Puma

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι κύριες εθνικότητες των μεταναστών είναι από Συρία, Πακιστάν και Αίγυπτος, όλοι άνδρες άνω των 17 ετών. Τα μέχρι τώρα στοιχεία κάνουν λόγο για 79 νεκρούς και 104 επιζώντες, ενώ εικάζεται πως στο πλοίο βρίσκονταν από 500 έως και 700 άτομα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης στην οποία μετέχει και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Βίντεο από αυτή την επιχείρηση έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

Το αλιευτικό είχε ξεκινήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης μεταφέροντας μετανάστες από το Πακισταν, την Αιγυπτο, τη Συρια και την Παλαιστίνη. Είχε εντοπιστεί χθες το μεσημέρι από τη FRONTEX αλλά και παραπλέοντα σκάφη, χωρίς να ζητά βοήθεια. Το Λιμενικό που έφτασε στο σκάφος με περιπολογικό σκάφος, αλλά και ελικόπτερο μέσω του Θαλάμου Επιχειρήσεων κατ’ επανάληψη ρώτησε αν το σκάφος χρειαζόταν βοήθεια, με την απάντηση να είναι αρνητική. Χθες το απόγευμα φορτηγό πλοίο προσέγγισε το αλιευτικό και παρείχε τρόφιμα και άλλα εφόδια, αλλά αρνήθηκαν να λάβουν άλλη βοήθεια, λέγοντας ότι πλέουν προς την Ιταλία. Σε δεύτερο πλοίο που προσέγγισε το απόγευμα της Τρίτης το σκάφος οι επιβάτες αρνήθηκαν ακόμη και τα εφόδια, πέρα από τη συνδρομή.