Νάγια Γρηγοράκου: «Στις 21 Μαΐου η Λακωνία θα έχει και πάλι βουλευτή ΠΑΣΟΚ” (video)

Την υποψήφια βουλευτή προλόγισε ο Δρ. Θάνος Ασκητής

Νάγια Γρηγοράκου: «Στις 21 Μαΐου η Λακωνία θα έχει και πάλι βουλευτή ΠΑΣΟΚ, διότι στη Λακωνία λείπει το ΠΑΣΟΚ, διότι είναι χρέος μας και δικό μου προσωπικά η ανάκτηση της έδρας που άδικα χάσαμε στις εκλογές του 2019».
Η Νάγια Γρηγοράκου, Υποψήφια Βουλευτής Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ, πραγματοποίησε σήμερα την Κεντρική της Ομιλία στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας στις 19.00μμ. Την υποψήφια βουλευτή προλόγισε ο Δρ. Θάνος Ασκητής. Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα.

Αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, η υποψήφια βουλευτής τόνισε μεταξύ άλλων: «Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ σηματοδότησε κάτι περισσότερο από αλλαγή ηγεσίας και αλλαγή γενιάς. Συμβόλισε την οριστική αλλαγή σελίδας.
Το ΠΑΣΟΚ δίνει μια νέα πολιτική διέξοδο και προγραμματική κατεύθυνση στους αγρότες, στη μεσαία τάξη και τους μη προνομιούχους, στους νέους. Στα κοινωνικά στρώματα που οι προσδοκίες τους ματαιώνονται διαρκώς.»
Σχετικά με το φλέγον ζήτημα της ακρίβειας: «Σας ρωτώ, λοιπόν: Λύθηκε το μείζον ζήτημα της ακρίβειας που μαστίζει τα νοικοκυριά και τις μικρομεσσαίες επιχειρήσεις με το Market Pass, το Fuel Pass και το Food Pass; Ο ΟΟΣΑ κατατάσσει την Ελλάδα στις πλέον ακριβότερες χώρες σε ό,τι αφορά τις τιμές στα τρόφιμα αλλά και την ενέργεια.
Εξίσου αρνητική «πρωτιά» κατέχουμε και στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθών και των συντάξεων, στους απλήρωτους λογαριασμούς και στις αυξήσεις στο κόστος στέγασης.»
Για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη, η κα Γρηγοράκου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εδώ και καιρό προτείνουμε μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά – χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και πρόσφατα η Κύπρος, στα βασικά αγαθά έχουν σχεδόν εκμηδενίσει το ΦΠΑ.
Και μην ξεχνάμε πως ο ΦΠΑ είναι φόρος που επιβάλλεται επί της τιμής.
Όσο αυξάνει η τιμή του προϊόντος, τόσο αυξάνεται και ο ΦΠΑ που εισπράττεται.
Άρα, σε μία οικονομία όπου ο πληθωρισμός ροκανίζει το εισόδημα των νοικοκυριών, το κράτος του κ. Μητσοτάκη κερδοσκοπεί σε βάρος των πολιτών.»
Για την ενεργειακή κρίση: « Η τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ δικαιώνει την κριτική του ΠΑΣΟΚ στην ενεργειακή πολιτική της Κυβέρνησης.
Βιώνουμε τον λεγόμενο «ενεργειακό πληθωρισμό». Η λύση είναι η αύξηση της ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Η Ελλάδα, η Λακωνία μπορεί να γίνει παραγωγός ενέργειας, να μην είναι μόνο καταναλωτής αλλά και παραγωγός.
Να παράγουμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε μειώνοντας ή και εκμηδενίζοντας το ενεργειακό κόστος και αν μας περισσεύει, την επιπλέον παραχθείσα ενέργεια, να την πουλάμε κιόλας.»
Για τα υψηλά δανειακά επιτόκια και τα υπερκέρδη των Τραπεζών: «Ας μιλήσουμε για ένα ακόμα χτύπημα στους ήδη επιβεβαρυμένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και τις επιχειρήσεις.
Το χτύπημα αυτό δεν είναι άλλο από τις αυξήσεις τον τραπεζικών επιτοκίων και συνακόλουθα τις αυξήσεις των δόσεων των δανείων. Και είπαν κάποιες τράπεζες, όχι όλες, πως παγώνουν τις αυξήσεις των επιτοκίων για τα ενήμερα στεγαστικά δάνεια φυσικών προσώπων.
Τι σημαίνει αυτό;
Πως εάν ένας καλοπληρωτής, όχι δηλαδή ένας στρατηγικός κακοπληρωτής, ένας νοικοκύρης λόγω της ακρίβειας και του πληθωρισμού έχει καθυστερήσει την πληρωμή των στεγαστικών του δανείων, τότε δεν θα ευνοηθεί από το πάγωμα των δόσεων.
Και βγαίνει το σπίτι του σε πλειστηριασμό. Και δεν προστατεύεται από καμία ρύθμιση για την πρώτη κατοικία, όπως είχε μεριμνήσει το ΠΑΣΟΚ με τον Νόμο Κατσέλη.
Τον Νόμο Κατσέλη που το 2010 δεν είχε ψηφίσει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ και που τον αντικατέστησε το 2019 χωρίς ουδέποτε να έχει ζητήσει την επαναφορά του.
Σχετικά με τον αγροτικό κόσμο, το αυξημένο κόστος παραγωγής και την έλλειψη εργατικών χεριών: «Στη Λακωνία μας που είναι ένας κατεξοχήν αγροτικός Νομός, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είναι σε απόγνωση.
Λένε δεν αξίζει να παράγουν.
Πρέπει να μειωθεί το κόστος παραγωγής.
Πρέπει να προστατευθεί η αγροτική γη από τους πλειστηριασμούς.
Έχει λάβει η κυβέρνηση μέτρα για τις αυξημένες ανάγκες του πρωτογενούς τομέα σε εργατικό δυναμικό;
Ο χρόνος κυλάει γρήγορα και σε λίγους μήνες, στο μάζεμα της ελιάς, η ελληνική αγροτική οικονομία θα πρέπει να καλύψει την ανάγκη για εργατικά χέρια».
Σχετικά με τη νεολαία και το κόστος στέγασης αλλά και τις συντάξεις: «Όταν εμείς μιλάμε για 150.000 κοινωνικές κατοικίες για νέους με χαμηλό ενοίκιο, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη διευκολύνει τις τράπεζες να διευρύνουν τις δανειακές εργασίες και τα κέρδη τους με χαμηλότοκα δάνεια.
Άρα, λοιπόν, πού καταλήγουμε;
Η επιλογή της νέας γενιάς είναι ή διαβίωση σε κακές στεγαστικές συνθήκες ή παραμονή στο σπίτι με τους γονείς και παράταση της ηλικίας χειραφέτησης από την οικογένεια.
Και πόσο να βοηθήσουν οι συνταξιούχοι γονείς και παππούδες, όταν με τον Νόμο Κατρούγκαλου για την προσωπική διαφορά, ρύθμιση που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν κατήργησε η Νέα Δημοκρατία, έχουν δει τις συντάξεις τους να πετσοκόβονται;
Για το πολιτικό σκηνικό και την προεκλογική περίοδο: «Ενώ, λοιπόν, αυτά είναι τα προβλήματα του ελληνικού λαού, η Νέα Δημοκρατία θέτει το διακύβευμα στους πολίτες να είναι Πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο κ. Τσίπρας.
Το ΠΑΣΟΚ όμως θέλει να φέρει προγραμματικές αλλαγές για το καλό της Ελλάδας.»
Κλείνοντας η Νάγια Γρηγοράκου ανέφερε: «Ως εκπρόσωπος της Νέας Γενιάς, δεν μου αρέσει να λέω πολλά ούτε να δίνω υποσχέσεις που δεν μπορώ να τηρήσω.
Άλλωστε, ακριβώς αυτά, τα μεγαλεπήβολα δηλαδή λόγια, οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και το πελατειακό κράτος, είναι και οι λόγοι που τα παιδιά της γενιάς μου, απαξιούν για την πολιτική και την αντιμετωπίζουν με μεγάλη καχυποψία.
Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ τη Λακωνία. Μεγάλωσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον προσφοράς προς τους Λάκωνες πολίτες.
Δεσμεύομαι πως ό,τι περνάει από το χέρι μου, θα το κάνω.
Ζητώ τη στήριξή σας για μία Λακωνία ισχυρή, για μια Λακωνία που διεκδικεί τη θέση που της αξίζει.»