Μουντιάλ 2022: Τα σενάρια πρόκρισης για Κροατία, Βέλγιο και Γερμανία

Τα 4 από τα 8 ζευγάρια της φάσης των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι ήδη γνωστά. Το Σάββατο διεξάγονται οι 2 πρώτοι νοκ άουτ αγώνες, Ολλανδία-ΗΠΑ (17:00) και Αργεντινή-Αυστραλία (21:00). Την Κυριακή ακολουθούν τα παιχνίδια Γαλλία-Πολωνία (17:00) και Αγγλία-Σενεγάλη (21:00).
Σήμερα, με την ολοκλήρωση του 5ου και του 6ου ομίλου, θα μάθουμε 2 ακόμα ζευγάρια. Επτά ομάδες διεκδικούν τα 4 εισιτήρια και μόνο ο Καναδάς έχει ήδη αποκλειστεί.

Στις 17:00 αρχίζουν οι αγώνες του 6ου ομίλου, Κροατία-Βέλγιο και Καναδάς-Μαρόκο. Στη βαθμολογία προηγούνται η Κροατία και το Μαρόκο με 4 βαθμούς, ακολουθεί το Βέλγιο με 3 και στην τελευταία θέση βρίσκεται ο Καναδάς χωρίς βαθμό.

Στο ντέρμπι του ομίλου η Κροατία προκρίνεται με νίκη ή ισοπαλία, ακόμα και με ήττα αν χάσει και το Μαρόκο και διατηρήσει την καλύτερη διαφορά τερμάτων (Κροατία +3, Μαρόκο +2).

Το Βέλγιο θέλει μόνο τη νίκη. Υπάρχει και σενάριο πρόκρισής του με ισοπαλία αλλά πρέπει το Μαρόκο να ηττηθεί με 4 γκολ διαφορά από τον Καναδά.

Ένας βαθμός είναι αρκετός για το Μαρόκο ώστε να πάρει το εισιτήριο για τους «16» του Μουντιάλ.

Αγκαλιά με το εισιτήριο της πρόκρισης στους «16» η Ισπανία

Στις 21:00 γίνεται η σέντρα στα ματς του 5ου ομίλου, Ιαπωνία-Ισπανία και Κόστα Ρίκα-Γερμανία.
Πρωτοπόρος είναι η Ισπανία με 4 βαθμούς. Στη 2η θέση ισοβαθμούν η Ιαπωνία και η Κόστα Ρίκα με 3 βαθμούς και τελευταία είναι η Γερμανία με 1.

Η Ισπανία χρειάζεται 1 βαθμό για να προκριθεί. Η Ιαπωνία θέλει τη νίκη ενώ ελπίζει και με την ισοπαλία.

Η Κόστα Ρόκα προκρίνεται με νίκη κατά της Γερμανίας, αλλά και με ισοπαλία αν η Ισπανία κερδίσει την Ιαπωνία.

Η Γερμανία περνάει στους «16» μόνο με νίκη κόντρα στην Κόστα Ρίκα. Θα χρειαστεί να κερδίσει με 2 γκολ διαφορά αν το ματς Ιαπωνία-Ισπανία λήξει ισόπαλο. Σε περίπτωση που η Ιαπωνία κερδίσει την Ισπανία τότε η Γερμανία πρέπει να καλύψει τη μεγάλη διαφορά τερμάτων που έχει με τους «φούριας ρόχας» (-1 η Γερμανία και +7 η Ισπανία).