Μπότσιος: “Nαι στην παραμονή της Σχολής στη Σπάρτη, με την προϋπόθεση αναβάθμισης της Ν.Μ Σπάρτης”

Τo Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας στη συγκαλούμενη υπό του Προέδρου του, έκτακτη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 21-8-2018 ενόψει των δημοσιευμάτων – συζητήσεων, αναφορικά με το μέλλον της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μετά από διαλογική συζήτηση των μελών του, αποφάσισε την έκδοση σχετικού Δελτίου Τύπου και ως εξής:
«Το τελευταίο διάστημα, έχει ενταθεί ο δημόσιος διάλογος περί το μέλλον της Νοσηλευτικής Σχολής του ΠΑ.ΠΕΛ με έδρα την Σπάρτη, και η πρόσφατη απόφαση του Τμήματος, σηματοδοτεί τη θέληση του Πανεπιστημίου, την κατεύθυνση προς την οποία επιθυμούν να κινηθούν οι εξελίξεις.
Προφανώς και εξ αντικειμένου, το Γ.Ν Λακωνίας πρέπει να έχει και φυσικά έχει άποψη, η οποία εδράζεται στην εξέταση των αντικειμενικών δεδομένων και όχι μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων απ’ όπου και αν προέρχονται, αφού και τα δυο αλληλοεμπλεκόμενα ζητήματα, της εκπαίδευσης αλλά και της Υγείας, δεν επιδέχονται τέτοιου είδους παλαιάς κοπής στρεβλώσεις.
Η σχέση Νοσηλευτικής Σχολής και Ν.Μ. Σπάρτης όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξε γόνιμη, δημιουργική, αμοιβαία επωφελής και αψεγάδιαστη. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις προσπάθειες της Σχολής για αναβάθμιση των παρεχόμενων γνώσεων, βοηθάμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας όσο μπορούμε και σε όποια κατεύθυνση έχουμε τη νομιμοποίηση να το κάνουμε. Πλην όμως, τις προδιαγραφές, τα εκπαιδευτικά standars που επιβάλλονται γενικευμένα και σε Ευρωπαϊκό πλέον πεδίο για την κατοχύρωση της ισοτιμίας των πτυχίων, δεν τα θέτει ούτε το Γ.Ν Λακωνίας, αλλά δεν μπορεί και να τα επιβάλλουν τοπικές ανάγκες ή ακόμη χειρότερα σκοπιμότητες. Εάν θέλουμε οι απόφοιτοι της Σχολής να έχουν πτυχία ισότιμα με συναδέλφους τους από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, να διεκδικούν θέσεις εργασίας με ίσες ευκαιρίες, οφείλουμε να τους ακούσουμε. Να ακούσουμε τις αιτιάσεις τους.
Η μόνη λύση που υπακούει στη φωνή της λογικής και όχι ενός κούφιου βολονταρισμού, είναι αυτή που λέει ναι στην παραμονή της Σχολής στη Σπάρτη, με την προϋπόθεση της αναβάθμισης της Ν.Μ Σπάρτης.
Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, το θέμα της αναβάθμισης από όλες τις απόψεις του Γ.Ν Λακωνίας, όφειλε να βρίσκεται πρώτο στην ατζέντα των διεκδικήσεων όλων των φορέων διαχρονικά. Ας μην ανοίξουμε τώρα τη συζήτηση του πως και του γιατί η κατάσταση έφτασε εδώ. Ίσως τώρα να ήρθε η στιγμή που η μεν κοινωνία διαπιστώνει πως Νοσηλευτική Σχολή και Γ.Ν Λακωνίας πάνε χέρι-χέρι, τώρα να είναι η στιγμή που οι εξαγγελίες στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Τρίπολης, πρέπει να γίνουν πράξη, αφού η βούληση της πολιτικής ηγεσίας είναι δεδομένη».

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΠΟΤΣΙΟΣ