Μπαράζ συλλήψεων στην Πελοπόννησο

Αναλυτικό Αστυνομικό Δελτίο

Συνελήφθη, χθες (22.9.2021) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, 29χρονος αλλοδαπός, γιατί προσκόμισε στην επιχείρηση την οποία εργάζεται, έγγραφο αποτελεσμάτων διαγνωστικού ελέγχου (RAPID TEST), το οποίο όπως προέκυψε ήταν πλαστό.

Συνελήφθη, χθες (22.9.2021) το απόγευμα, στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) Αργολίδας, 56χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι με μήκος λάμας -9- εκατοστά. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άργους – Μυκηνών.

Συνελήφθησαν, προχθές (21.9.2021) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) Αργολίδας, τρεις (3) αλλοδαποί, ηλικίας 19, 25 και 29 ετών, αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άργους – Μυκηνών.

Συνελήφθησαν, χθες (22.9.2021) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) Αρκαδίας, τρεις (3) αλλοδαποί, ηλικίας 26, 30 και 33 ετών, αντίστοιχα, γιατί κατείχαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -6,1- γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Εξιχνίαση τριών (3) περιπτώσεων απάτης και αποπειρών απάτης Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, μία (1) περίπτωση απάτης και δύο (2) περιπτώσεις αποπειρών απάτης, σε βάρος τριών ημεδαπών, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 17.6.2021 έως και την 25.6.2021, στην Τρίπολη και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 52χρονου ημεδαπού, για απάτη και απόπειρα απατών, ενώ αυτή περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του. Ειδικότερα, οι δράστες προσέγγιζαν ηλικιωμένους, συστήνονταν ως λογιστές των παιδιών τους και με το πρόσχημα επιστροφής φόρου σε αυτά, τους ζητούσαν χρήματα ή σε αντίθετη περίπτωση τιμαλφή, προκειμένου να πληρωθεί σχετικό παράβολο και να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιστροφής.

Συνελήφθη, χθες (22.9.2021) το απόγευμα, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, 44χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Εντοπίστηκαν, χθες (22.9.2021) το πρωί, σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ειδικά διαμορφωμένο και εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από -26- φυτά κάνναβης, ύψους έως -2,2- μέτρων, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, κατασχέθηκε καλλιεργητικός εξοπλισμός. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των δραστών.