Μπαράζ συλλήψεων στην Πελοπόννησο

Διενεργούνται προανακρίσεις

Όπλο εκτόξευσης φωτοβολίδων στο Ναύπλιο 

Συνελήφθη, χθες (12.11.2022) το πρωί, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Αργολίδας, 57χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε όπλο εκτόξευσης φωτοβολίδων. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

 

Κλοπές μεταλλικών αντικειμένων στην Κόρινθο 

Συνελήφθη, χθες (12.11.2022) το πρωί, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 41χρονος ημεδαπός, γιατί εισήλθε σε -2- οικίες ημεδαπών και αφαίρεσε μεταλλικά αντικείμενα, μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε.

 

Κλεμμένα 25 κιλά χαλκού στην Τρίπολη

Συνελήφθησαν, προχθές (12.11.2022) το βράδυ, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Ελέγχων Αρκαδίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 20 και 23 ετών αντίστοιχα, γιατί κατελήφθησαν να επιβαίνουν σε όχημα και να μεταφέρουν -25- κιλά χαλκού, προερχόμενο από καλώδια, καθώς και εξαρτήματα οχημάτων, εργαλεία, και πλήθος τμημάτων καλωδίων τα οποία, όπως προέκυψε, είχαν αφαιρέσει από αποθήκη ημεδαπού σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης. Ανωτέρω αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν, ενώ κατασχέθηκε όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

 

Προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα από το αεροδρόμιο Καλαμάτας 

Συνελήφθησαν, χθες (13.11.2022) το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, δύο (2) αλλοδαποί, 24χρονος και 28χρονη, αντίστοιχα, για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό το Μόναχο Γερμανίας, επιδεικνύοντας, κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαβατήρια Αυστριακών και Γαλλικών Αρχών, ενώ η 28χρονη συνόδευε και το ανήλικο τέκνο της, για το οποίο επέδειξε αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα, ως επίσης κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας.