Μονεμβασιά: Σε Μουσείο «Γιάννη Ρίτσου» μετατράπηκε το σπίτι του Λάκωνα ποιητή (video)

"Έπεσαν" οι υπογραφές των συμβάσεων

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 20223 στη Μονεμβασιά συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη για την υπογραφή συμβάσεων καθώς και για την επίσημη έναρξη των εργασιών δύο καθοριστικών έργων που θα εκτελεστούν το επόμενο χρονικό διάστημα στην καστροπολιτεία.

Τα πρώτο έργο αφορούσε στον φωτισμό του βράχου της Μονεμβασιάς, έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 980.540,40 ευρώ και το οποίο υλοποιείται μέσω προγραμματικής σύμβασης που έχουν υπογράψει η Περιφέρεια, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Δήμος Μονεμβασίας, ο ΑΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε.” και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.

Το δεύτερο έργο ήταν η διαμόρφωση σε δημοτικό μουσείο του σπιτιού του παγκοσμίως γνωστού Λάκωνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου, στο κάστρο της Μονεμβασιάς. Το έργο, με προϋπολογισμό 235.600, υλοποιείται μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Μονεμβασίας και του ΑΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε.”.

Στην συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης, ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Δαβάκης, οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκωνας Τζινιέρης, καθώς και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του δήμου.

Να σημειωθεί επίσης ότι υπογράφτηκε προγραμματική σύμβαση, μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Μονεμβασίας και του ΑΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε.” για την προμήθεια και εγκατάσταση αναβατορίου ατόμων στο Κάστρο της Μονεμβασιάς, έργο προϋπολογισμού 6.800.360 ευρώ που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Δείτε στο βίντεο του flynews