Μονεμβασιά | Παροχή ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ρεύματος

Ο Δήμος Μονεμβασίας ενημερώνει ότι, οι καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την εφάπαξ χορήγηση ειδικού βοηθήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/14.02.2018 ΚΥΑ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την αριθ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/1085/87/7-1-2019 ΚΥΑ.

Για την υποβολή σχετικής αίτησης, οι προς εξέταση δικαιούχοι, θα πρέπει:
1. Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέχρι και την ημερομηνία έναρξης ισχύος της ανωτέρω ΚΥΑ, δηλαδή έως και τις 31.10.2018.
2. Η αποσύνδεση παροχής ρεύματος θα πρέπει να αφορά την κύρια κατοικία του υπό εξέταση δικαιούχου.
3. Να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται από τη σχετική ΚΥΑ.

Επισημαίνονται τα εξής:
• Το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου.

• Το ποσό του χορηγούμενου βοηθήματος προσδιορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής του καταναλωτή προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

• Οι καταναλωτές θα εντάσσονται σε πρόγραμμα διακανονισμού και το εναπομείναν ποσό θα εξοφλείται από τους ίδιους σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, κατά αντιστοιχία των προβλεπομένων στην  παρ. 3, άρθρου 34 του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Πελάτες.

  • Στις ρυθμίσεις της νέας ΚΥΑ, εντάσσονται και περιπτώσεις μη ενεργών συμβάσεων προμήθειας όπου εκκρεμούν ληξιπρόθεσμες οφειλές και έχει γίνει καταγγελία της σύμβασης από τον προμηθευτή. Αν ο προμηθευτής που εκπροσωπούσε τον καταναλωτή πριν την καταγγελία της σύμβασης, αρνηθεί να συνάψει νέα σύμβαση παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, τότε ο καταναλωτής μεταπίπτει σε καθεστώς καθολικής υπηρεσίας. Εκτός των περιπτώσεων κατά τις οποίες έχει διαπιστωθεί αλλοίωση της μέτρησης ή παράκαμψη του μετρητή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Για περισσότερες πληροφορίες ο Δήμος Μονεμβασίας καλεί τους δημότες του να επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου στο τηλέφωνο 2732360570.