Μονεμβασιά: Δις ισόβια στον 53χρονο που τραυμάτισε θανάσιμα δυο 77χρονους

Δεν του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού

Δις ισόβια επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρίπολης στον 53χρονο, ο οποίος ένα χρόνο πριν παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα δύο 77χρονους συμπολίτες του. Επιπλέον, του επιβλήθηκε ποινή 39 μηνών για επικίνδυνη οδήγηση, σωματική βλάβη κατά συρροή και απείθεια. Μάλιστα, δεν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση.

Το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο 

Εικόνες σοκ εκτυλίχθηκαν στις 22 Μαΐου 2022, στην περιοχή της Μονεμβασιάς.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Fly, ένα ΙΧ, το οποίο οδηγούσε 52χρονος άνδρας από τη Λακωνία, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, προσέκρουσε σε δίκυκλο όχημα, στο οποίο επέβαιναν δυο άνδρες μεγάλης ηλικίας, επίσης λακωνικής καταγωγής.

Το περιστατικό δεν ολοκληρώθηκε εδώ, καθώς ο οδηγός του αγροτικού οχήματος και γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής παρέσυρε για πολλά μέτρα τον έναν εκ των επιβαινόντων στο δίκυκλο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στο σημείο της σύγκρουσης, πραγματοποιώντας την ίδια αποτρόπαια πράξη και για το δεύτερο επιβάτη, ο οποίος υπέστη βαριά τραύματα και λίγο αργότερα πέθανε.

Ο 52χρονος οδηγός, φέρεται να κατέφυγε στο πάρκινγκ εστιατορίου από όπου και τον έδιωξαν, όταν είδαν το όχημά του γεμάτο με αίματα. Για να καταφέρουν να τον σταματήσουν οι Αρχές τοποθέτησαν περιπολικό στη μέση του δρόμου, καθώς και ένα ακόμη όχημα, τα οποία και εμβόλισε, προκαλώντας υλικές ζημιές, δεδομένης και της ταχύτητας του αγροτικού.

Στο σημείο έσπευσαν οι αρμόδιες αρχές, με την Αστυνομία να προχωρά στη σύλληψη του οδηγού του ΙΧ, διερευνώντας παράλληλα τα αίτια του συμβάντος. Δεν έχει προκύψει από υο ρεπορτάζ  κάποια διένεξη μεταξύ των θυμάτων ηλικίας 77 ετών και του 52χρονου άνδρα.