Μολάοι | Διαμαρτυρίες στον Περιφερειάρχη για τη διακοπή μεταφοράς μαθητών

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου & 2ου Νηπιαγωγείου Μολάων προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου , για την διακοπή μεταφοράς των μαθητών της Λακωνίας από τα Ταξί , λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Το κείμενο έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Τατούλη,
Με την παρούσα επιστολή ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Μολάων θέλει πρωτίστως να διαμαρτυρηθεί για την διακοπή της μεταφοράς των παιδιών μας από και προς τα σχολεία της περιοχής και στη συνέχεια να εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση του στους οδηγούς ταξί της κοινοπραξίας Ευρώτα και Ελια. Η απόφαση τους να διακόψουν την μεταφορά των παιδιών μας όσο σκληρή και αν είναι και όσα προβλήματα και αν δημιούργει σε εμάς τους γονείς, μας βρίσκει σύμφωνους.

Όλοι οι οδηγοί της κοινοπραξίας μεταφέρουν τα παιδιά μας με ασφάλεια και υπευθυνότητα και είναι ανεπίτρεπτο να παραμένουν απλήρωτοι μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Με την απόφαση σας να μην τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους τινάζεται στον αέρα η σχολική χρονιά μεγάλου ποσοστού παιδιών και μοναδική ευθύνη φέρει η περιφέρεια για αυτό.

Το 1/6 των παιδιών των Νηπιαγωγείων Μολάων μεταφέρεται με ταξί στα οποία συμπεριλαμβάνονται και 2 παιδιά ειδικής αγωγής. Όπως γίνεται κατανοητό δεκάδες παιδιά δεν θα μπορούν να πάνε σχολείο εξαιτίας κυρίως οικονομικών δυσκολιών των οικογενειών τους είτε επειδή χρίζουν ειδικής φροντίδας. Να αναφέρουμε επίσης ότι εκτός από τα παιδιά ειδικής αγωγής μέσω των κοινοπραξιών ταξί μεταφέρονται και παιδιά με ειδικές ανάγκες που φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο Μολάων.

Κλείνοντας θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη απογοήτευση μας . Σε εποχές οικονομικής και κοινωνικής κρίσης οι πολίτες και κυρίως τα παιδιά θα έπρεπε να χαίρουν των προνομίων που τους προσφέρει ένα κράτος που θέλει να λέγεται κοινωνικό και όχι να παρακαλάνε για τα αυτονόητα, όπως δηλαδή η καταβολή δεδουλευμένων χρημάτων ή η δωρεάν μεταφορά των παιδιών τους στο σχολείο.

Μετά τιμής
Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων κ Κηδεμόνων
1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Μολάων