Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμου Σπάρτης & Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού

Παρουσία Λευτέρη Αυγενάκη

Δημαρχείο Σπάρτης: Μια σημαντική αθλητικού αλλά και τουριστικού ενδιαφέροντος εξέλιξη-παρέμβαση, για τη Λακωνία, παρουσία και με υπογραφή, του φίλου Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη.
Μνημόνιο Συνεργασίας για την «Ανάδειξη της Σπάρτης ως Παγκοσμίου Κέντρου Υπαίθριου Αθλητισμού και Αγώνων Υπεραντοχής» υπέγραψαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, στο Δημαρχείο της πρωτεύουσας της Λακωνίας.


Σκοπός του τριετούς Μνημονίου Συνεργασίας είναι η ενίσχυση και ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή και η προβολή των αθλητικών διοργανώσεων που λαμβάνουν χώρα στη Σπάρτη -κυρίως υπαίθριοι αγώνες δρόμου υπεραντοχής και υπεραποστάσεων- ώστε να καταστεί η πόλη παγκόσμιο κέντρο αγώνων δρόμου υπεραντοχής και υπεραποστάσεων (Sparta International Center for Endurance and Distance Running).
Ο Δήμος Σπάρτης αναλαμβάνει την αναβίωση και προβολή αρχαίων Σπαρτιατικών αγωνισμάτων, μέσα από την διοργάνωση ημερίδων και πανομοιότυπων αγώνων, ενώ ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου θα υλοποιήσει δεκάδες εκδηλώσεις αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου.


Ενδεικτικά:
* Σπάρτη – Θερμοπύλες (υπερμαραθώνιος 340χλμ.),
* Θερμοπύλες – Σπάρτη (υπερμαραθώνιος – the Return of the Glory από τον Όμιλο Spartan Race του Joe deSena),
* Σπάρταθλον (υπερμαραθώνιος Αθήνα – Σπάρτη),
* Θερμοπύλες – Σπάρτη (αγώνας σκυταλοδρομίας),
* Σπάρτη – Κορυφή Ταϋγέτου (αγώνας δρόμου),
* Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος (Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα, 460χλμ.),
* Δρόμος Αθανάτων (Τρίπολη – Σπάρτη – Καλαμάτα, 142χλμ),
* Αγώνας Δρόμου «Βασιλιάς Λεωνίδας» (Τρίπολη – Σπάρτη),
Καθώς και δεκάδες άλλες δράσεις και δραστηριότητες.
Στόχος η Σπάρτη αλλά και η Λακωνία γενικότερα να γίνει πόλος έλξης στον αθλητικό τουρισμό και ιδιαίτερα στον υπαίθριο και στους αγώνες Υπεραντοχής. Καλή δύναμη, καλή επιτυχία, σε αυτό το τόσο ενδιαφέρον και ουσιαστικό για τη Λακωνία εγχείρημα.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη τύπου από το Παλαιό Δημαρχείο Σπάρτης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ