Μητσοτάκης από Σπάρτη: Δεσμεύτηκε για το νέο μουσείο και νοσοκομείο – Τι είπε για τον Μυστρά (video)

"Κράτησα την υπόσχεσή μου ανανέωσα τη ΝΔ, την έκανα ξανά μεγάλο κόμμα εξουσίας"

Μητσοτάκης από Σπάρτη: Κράτησα την υπόσχεσή μου ανανέωσα τη ΝΔ, την έκανα ξανά μεγάλο κόμμα εξουσίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεύει στην Πελοπόννησο, όπου μίλησε σε πολίτες στη Σπάρτη.

Μεγάλες αλλαγές οι οποίες θα έχουν και αντίκτυπο στη δική σας τη ζωή. Μου είπε ένας συμπολίτης σας ενώ ερχόμουν εδώ «πρόσεξε τη Σπάρτη γιατί η Σπάρτη είναι παρατημένη». Εγώ δεν θέλω να αισθάνεται καμία πόλη και καμία περιοχή της πατρίδας μας παρατημένη. Όλες και όλοι οι Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως του πού κατοικούν, θα έχουν ίδια δικαιώματα και ίδιες ευκαιρίες στην προκοπή.

Και μιας και μιλάμε για τη Σπάρτη, να σας πω δυο κουβέντες για το πώς μπορούμε να φανταστούμε τη Σπάρτη σε τέσσερα χρόνια από τώρα. Κατ’ αρχάς η Σπάρτη μέχρι το 2026 θα έχει το πιο σύγχρονο νοσοκομείο της χώρας, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το νοσοκομείο αυτό θα ολοκληρωθεί στην ώρα του, παρά κάποιες μικρές δυσκολίες οι οποίες προέκυψαν, και θα δώσει τη δυνατότητα στη Λακωνία να μπορεί πραγματικά να είναι πρωταγωνίστρια στο πώς οραματιζόμαστε το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας: με καλές δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας αλλά και με υπερσύγχρονα νοσοκομεία, με 10.000 προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες του ΕΣΥ. Και με την δυνατότητα πια να παρέχουμε και προληπτικές εξετάσεις σε εκατομμύρια συμπολίτες μας, για να μπορούμε να εντοπίζουμε τα νοσήματα πριν αυτά μας χτυπήσουν την πόρτα.

Ταυτόχρονα, όμως, η Σπάρτη θα αποκτήσει και ένα από τα πιο όμορφα μουσεία στον κόσμο. Οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί. Δεσμεύομαι προσωπικά, ότι θα εξασφαλίσω τα περίπου 40 εκατομμύρια που χρειάζεται το νέο μουσείο της Σπάρτης, για να αποκτήσετε επιτέλους το μουσείο το οποίο χρειάζεστε. Και στο χώρο του παλιού μουσείου, το οποίο και αυτό θα αναμορφωθεί, ουσιαστικά θα έχετε δύο μουσεία, το παλιό και το καινούργιο. Για να μπορέσει, επιτέλους, η Σπάρτη να κεφαλαιοποιήσει έμπρακτα αυτό το τεράστιο και πανίσχυρο brand το οποίο έχει.

Δείτε video