Μήνυμα Σαραντούλας Κεφαλά – Κουφού για την Πρωτομαγιά

Κάθε Πρωτομαγιά τιμάμε τους ανθρώπους που αντιτάχθηκαν στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο

Κάθε Πρωτομαγιά τιμάμε τους ανθρώπους που αντιτάχθηκαν στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και με τον αγώνα τους υποχρέωσαν την άρχουσα τάξη και τους εργοδότες, να αναγνωρίσουν τα βασικά εργασιακά δικαιώματα όσων εργάζονταν σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες.  

Σήμερα τιμάμε τους αγωνιστές εργάτες του Σικάγου, που την Πρωτομαγιά του 1886, διεκδικώντας την οχτάωρη εργασία, άφησαν στον χώρο της ειρηνικής διαδήλωσής τους, τους πρώτους νεκρούς εργάτες, αλλά και τους πρωτοπόρους Έλληνες σοσιαλιστές και τους αγώνες τους, από το 1892 και ύστερα.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους στη χώρα μας να βιώνουν μια σκληρή πραγματικότητα, από τις επικρατούσες συνθήκες· την υποαπασχόληση και τη «μισή αμοιβή», τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τις χαμηλές αποδοχές, που δεν επιτρέπουν στους νέους να δουν δημιουργικά το μέλλον, των απλήρωτων υπερωριών, την πέρα του οχτάωρου εργασία, το δυσβάστακτο κόστος ζωής λόγω της ακρίβειας, των ανεξέλεγκτων τιμών σε βασικά κοινωνικά αγαθά όπως το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα και τα καύσιμα.

Η Πολιτεία δε φαίνεται να παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και οι επιλογές της, με την κατάργηση ουσιαστικά των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, συντηρεί ένα αβέβαιο εργασιακό περιβάλλον, το οποίο συντελεί στην αδυναμία προοπτικής στη νέα γενιά.

Σήμερα, Πρωτομαγιά του 2023, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους φοιτητές και τους νέους και από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Λακωνίας στη Σπάρτη, αγωνιζόμαστε από κοινού για:

Την υπεράσπιση του δικαιώματος κάθε πολίτη να έχει εργασία με ανθρώπινες συνθήκες και αξιοπρεπή αμοιβή.
Την ουσιαστική ενίσχυση του εργαζόμενου λαού.
Τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με ισχυρή αλληλεγγύη, ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.  
Την προάσπιση  των δημοσίων αγαθών της Υγείας, της Παιδείας, της πολιτικής προστασίας και της εθνικής ασφάλειας.

Σαραντούλα Κεφαλά – Κουφού

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας