Μήνυμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 2021

Από τη ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Λακωνίας

200 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την έναρξη της Επανάστασης κατά του Τουρκικού ζυγού. Μια επέτειος με πολλαπλές ερμηνείες και μηνύματα επίκαιρα σήμερα περισσότερο από ποτέ. Όταν οι Έλληνες ομονοούν, κάνουν θαύματα! Με πνεύμα αλληλεγγύης και ομοφροσύνης μπορούν και σήμερα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που μας ταλανίζουν σε όλα τα επίπεδα. Με οδηγό το ιδανικό του ανθρωπισμού που μας δίδαξαν οι εθελοντές Φιλέλληνες και  με την γενναιότητα, την ομοψυχία και το πάθος που αγωνίστηκαν οι ήρωες και οι ηρωίδες του ’21 μπορούμε και σήμερα να αγωνιστούμε ο καθένας από το δικό του “μετερίζι”, για να συνεχίσουμε τον πολιτισμό και την ιστορία της πατρίδας μας.

Οπλισμένοι με το φωτεινό παράδειγμα των Οπλαρχηγών της Επανάστασης, με την δύναμη και την αντοχή των Μεσολογγιτών, των Σουλιωτών, των γυναικών του Ζαλόγγου και όλων όσων θυσιάστηκαν για το αγαθό της ελευθερίας μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία!

Διπλή εορτή η 25η Μαρτίου! Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου ευαγγελίζεται την ελπίδα και ενδυναμώνει την πίστη μας σε αξίες και ιδανικά.

Είμαστε δάσκαλοι και  πάντα έχουμε κατά νου τη φράση του μεγάλου δασκάλου του γένους μας, του Ρήγα Βελενστινλή : “Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά”!

Η Ε.Ε. της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Λακωνίας εύχεται σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες “Χρόνια Πολλά , ηρωικά, ευλογημένα και ελεύθερα”  με υγεία και ασφάλεια!

Θέλει ἀρετήν & τόλμην ἡ ἐλευθερία ! (Ανδρέας Κάλβος)

*Η φωτογραφία είναι του Ηλία Περγαντή