Μικρομάνη | Αθώος o 42χρονος για την υπόθεση απόπειρας βιασμού

Αθώος κατά πλειοψηφία κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας ένας 42χρονος Έλληνας, ο οποίος είχε προφυλακισθεί για απόπειρα βιασμού μιας 43χρονης Ρουμάνας πέρυσι το Μάιο κοντά στη Μικρομάνη.

Το περιστατικό είχε καταγγελθεί από την ίδια τη γυναίκα, η οποία είχε αναγνωρίσει το δράστη της επίθεσης που δέχτηκε και τότε στην Αστυνομία, αλλά και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, στο πρόσωπο του 42χρονου.

Επίθεση
Η γυναίκα είχε καταγγείλει ότι νωρίς ένα βράδυ του Μαΐου και ενώ περπατούσε στο δρόμο μεταξύ Θουρίας και Μικρομάνης, κοντά στο νεκροταφείο της Μικρομάνης δέχτηκε επίθεση από έναν άντρα. Τη χτύπησε και την έσυρε σε διπλανό χωράφι, όπου προσπάθησε να τη βιάσει. Η γυναίκα αντιστάθηκε και χτυπώντας τον κατάφερε να ξεφύγει. Κατήγγειλε το περιστατικό και όταν η Αστυνομία συνέλαβε τον 42χρονο, αυτή τον αναγνώρισε. Αντίθετα, ο 42χρονος αρνείται από την πρώτη στιγμή πως ήταν αυτός που επιτέθηκε στη γυναίκα. Πάντως, η επίθεση στη γυναίκα είχε καταγραφεί και από κάμερα καταστήματος που βρίσκεται στην περιοχή κοντά στο νεκροταφείο Μικρομάνης.
Ο 42χρονος από εκείνη την ημέρα με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα είχε προφυλακισθεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Μεικτό Ορκωτό Κυπαρισσίας, η οποία διήρκεσε δύο συνεδριάσεις.

Αθώωση
Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης το θύμα επίσης επέμεινε πως δράστης της επίθεσης που δέχτηκε είναι ο κατηγορούμενος, ενώ η εισαγγελέας στην πρότασή της ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας σε ασέλγεια.
Ο δικηγόρος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Γιώργος Ράλλης, επισήμανε πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ενοχής του 42χρονου και πρόσθεσε πως στα γυαλιά που βρέθηκαν από την Αστυνομία στο χωράφι όπου ο δράστης έσυρε τη γυναίκα δεν εντοπίσθηκε γενετικό υλικό του. Επίσης, υπογράμμισε ότι στο βίντεο που υπάρχει έχει καταγραφεί η επίθεση στη γυναίκα, αλλά από αρκετά μακριά και δε φαίνεται το πρόσωπο του δράστη.
Τελικά, το δικαστήριο με ψήφους 5-2 (μειοψήφησαν μια δικαστής και μια ένορκος) αποφάσισε την αθώωση του κατηγορουμένου.

Της Βίκυς Βετουλάκη