Μια πρωτοποριακή και καινοτόμα παρουσίαση στο ΤΟΔΑ Σπάρτης

Στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο- Νέες Προοπτικές και Σύγχρονες Προκλήσεις στα Επαγγέλματα του Αθλητισμού»

Το τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού- Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πραγματοποίησε το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο-Νέες Προοπτικές και Σύγχρονες Προκλήσεις στα Επαγγέλματα του Αθλητισμού» στη Σπάρτη, 31 Μαρτίου – 1 Απριλίου, 2023 στοχεύοντας στη προώθηση της έρευνας και της εκπαίδευσης στους τομείς του αθλητισμού και των αθλητικών οργανισμών και επιχειρήσεων στην Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς εξελίξεις και προκλήσεις.

Μια μοναδική παρουσίαση έρευνας με θέμα «Η Χρήση VR στα Αθλητικά Μουσεία»  από την Υποψηφία Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Πένυ Τσέκερη έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία 360 EyeView.

Η παρουσίαση έγινε με τη χρήση τεχνολογίας Virtual Reality και εικονικής περιήγησης στους παρευρισκόμενους, με τη χρήση Avatar που “περπάτησε” στον Ιστορικό Χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, ο οποίος είχε δημιουργηθεί τρισδιάστατα 3D με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν παραδείγματα από τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών VR από την Paris Saint-Germain F.C. και την Inter Milan. Η παρουσίαση αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις στην τεχνολογία και να δουν προς τα πού κατευθύνεται η επικοινωνία και η εμπειρία των επισκεπτών στα αθλητικά μουσεία. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή – μοναδική παρουσίαση στην Ελλάδα σε συνέδριο όπου πραγματοποιήθηκε στην Ιστορική πόλη της Σπάρτης !