Μέζαπος / Το κρυμμένο «διαμάντι» στη Μάνη των αντιθέσεων

Αφιέρωμα Fly στις μοναδικές παραλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η επανεκκίνηση του Ελληνικού Τουρισμού είναι γεγονός και η Πελοπόννησος καλείται και φέτος το καλοκαίρι να κερδίσει το στοίχημα της φιλοξενίας τόσο των εγχώριων όσο και των αλλοδαπών επισκεπτών. Οι συνθήκες μπορεί να είναι ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες, αλλά οι μαγικοί τόποι της Περιφέρειας αποτελούν πάντοτε μια καλή αφορμή για εξερεύνηση.

Ο Fly, θέλοντας να βάλει από το δικό του μετερίζι ένα λιθαράκι στην προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών, ξεκινά ένα αφιέρωμα στις μοναδικές παραλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίες αναμένεται να κερδίσουν ξανά τις εντυπώσεις και να αποτελέσουν το φόντο στις φωτογραφικές στιγμές των επισκεπτών. Κάθε εβδομάδα και μία διαφορετική θαλασσινή πρόταση! Κάθε Σαββατοκύριακο κι ένα νέο αφιέρωμα στους θησαυρούς της Πελοποννήσου με θέα τα γαλανά και πράσινα νερά της.

Η σημερινή βόλτα μπορεί να είναι … αντισυμβατική, αλλά αποτελεί ένα κρυμμένο διαμάντι στη Λακωνία. Ο λόγος για το Μέζαπο στη Μάνη! Ένα αλιευτικό λιμανάκι και μια παραλία που τα τελευταία χρόνια αποκτά φανατικούς φίλους! Τα βράχια δημιουργούν μια απόκοσμη ατμόσφαιρα και οι σπηλιές συνθέτουν ένα σπάνιας ομορφιάς σκηνικό που αξίζει να ανακαλύψετε!

Σύμφωνα με τον Δίκαιο Βαγιακάκο, η ονομασία «Μέζαπος» προέρχεται από την ινδοευρωπαϊκής προέλευσης λέξη άπα (νερό) και το επίθετο μέσσος της αιολικής διαλέκτου. Βρίσκεται στον ομώνυμο όρμο της χερσονήσου «Τηγάνι» νότια της Αρεόπολης.