Μετάλλαξη Όμικρον: Τα συμπτώματα που εμφανίζονται μέσα σε 48 ώρες

Η μετάλλαξη Ομικρον του κορωνοϊού εκτιμούν όλοι ότι θα επικρατήσει το επόμενο διάστημα

Η πανδημία μαίνεται, η νέα μετάλλαξη Ομικρον που εμφανίστηκε στη Νότιο Αφρική, σιγά σιγά απλώνεται σε όλο τον κόσμο, με την Ευρώπη να βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο. Η απειλή της μετάλλαξης Ομικρον ανατρέπει τους σχεδιασμούς των κρατών για τις γιορτές, επαναχαράσσει τις στρατηγικές άμυνας έναντι στην πανδημία, φέρνει νέα μέτρα.

Προς το παρόν στην Ελλάδα τα κρούσματα της Ομικρον είναι μερικές δεκάδες. Οι ειδικοί ωστόσο προειδοποιούν για τη γρήγορη εξάπλωσή της και τη μεγάλη της μεταδοτικότητα. Φυσικά, το όπλο απέναντι και στη μετάλλαξη Ομικρον παραμένει ένα: Το εμβόλιο. Η τρίτη δόση μάλιστα, η ενισχυτική δόση, φαίνεται ότι θωρακίζει αποτελεσματικά τον οργανισμό έναντι της μετάλλαξης Ομικρον.
Μετάλλαξη Ομικρον: Τα συμπτώματα εμφανίζονται νωρίτερα, από ό,τι γενικά στον κορωνοϊό

Η βρετανική Mirror, καθώς η μετάλλαξη Ομικρον καλπάζει στη Βρετανία, επικαλούμενη την εταιρεία επιστημών Υγείας Zoe, γράφει σήμερα για τα συμπτώματα τις ανησυχητικής αυτής παραλλαγής.

Συγκεκριμένη, σημειώνει αρχικά ότι ενώ τα συμπτώματα για τον Covid-19 για κάποιον που είχε μολυνθεί με το στέλεχος Δέλτα (και κάποια άλλα στελέχη) εμφανίζονται μεταξύ πέντε και 14 ημερών, τα συμπτώματα της μετάλλαξης Ομικρον μπορεί να εμφανιστούν νωρίτερα.
Τα 5 συμπτώματα της μετάλλαξης Ομικρον

Τα πρώτα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν μόλις 48 ώρες αφότου έχει μολυνθεί κάποιος με τη μετάλλαξη Όμικρον περιλαμβάνουν:

ρινική καταρροή,
ξηρό λαιμό,
πονοκέφαλο,
κόπωση και
φτέρνισμα.