Μεταφορά μαθητών και ιδιαίτερα νηπίων στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Τι αναφέρει για το θέμα ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης,Νίκος Γόντικας

Κύριε Περιφερειάρχη,
Αναστάτωση επικρατεί στους γονείς των μικρών μαθητών και ιδιαίτερα των μικρών μαθητών στα νηπιαγωγεία στην Π.Ε. Μεσσηνίας, για τα προβλήματα που προκύπτουν με το νέο διαγωνισμό για τη μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση των 12 νηπίων από τις Τοπικές Κοινότητες Άμφειας και Πολιανής που σχεδιάζετε να μεταφέρονται με λεωφορεία από και προς το νηπιαγωγείο στη Θουρία.
Αυτή σας η επιλογή, μικρά παιδιά προνήπια και νήπια, να μεταφέρονται μαζί με μεγαλύτερους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων εκτός από αντιεκπαιδευτική-αντιπαιδαγωγική είναι και επικίνδυνα εγκληματική.
Αναγκάζετε μικρά παιδιά, προνήπια και νήπια, να αποβιβάζονται και να επιβιβάζονται στα λεωφορεία επι της Εθνικής Οδού Καλαμάτας-Τρίπολης με σοβαρούς κινδύνους τροχαίων ατυχημάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την σωματική ακεραιότητα μικρών παιδιών.
Τα αναγκάζετε μικρά παιδιά, προνήπια και νήπια, να περπατάνε 500 μέτρα το πρωί και άλλα τόσα το μεσημέρι, τον χειμώνα με κρύο και βροχή, το καλοκαίρι με ζέστη για να φτάσουν στο νηπιαγωγείο στη Θουρία.
Επανειλημμένα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή και στο παρελθόν και τώρα, έχουμε πάρει ομόφωνες αποφάσεις για μεταφορά, από και προς τα σχολεία, των μικρών μαθητών προνηπίων και νηπίων καθώς και των μαθητών ΑΜΕΑ με ταξί.
Ερωτάσθε λοιπόν.
• Γιατί δεν υλοποιείται αυτή η απόφαση στην Π.Ε. Μεσσηνίας, ενώ υλοποιείται στις υπόλοιπες Π.Ε. όχι μόνο της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.
• Γιατί λέτε ψέματα στους κατοίκους ότι αυτά προβλέπει ο νόμος; Δηλαδή παρανομείτε πχ στη Λακωνία;
• Τι θα κάνετε ώστε να εξασφαλιστεί η γρήγορη-αξιοπρεπής και προπάντων ασφαλής μεταφορά μικρών μαθητών νηπίων και προνηπίων από και προς το σχολείο;
• Θα υλοποιήσετε την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για μεταφορά των μικρών μαθητών προνηπίων και νηπίων καθώς και των μαθητών ΑΜΕΑ με ταξί και μάλιστα με μίσθωση όσων ταξί χρειάζονται, για να γίνεται αυτή η μεταφορά με ασφάλεια και με αξιοπρέπεια;

Ο Επικεφαλής
της Λαϊκής Συσπείρωσης

Νίκος Γόντικας