Μεσσηνία | Συλλήψεις για μεγάλες ποσότητες κάνναβης και δισκίων ecstasy

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ τα προσδοκώμενα έσοδα

Συνελήφθησαν, χθες (13.9.2023) το πρωί στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 33, 49, 59 και 64 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη και ενδελεχή έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι, τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, ο 49χρονος συλληφθείς δραστηριοποιούταν στην εσωτερική καλλιέργεια φυτών κάνναβης και στη διακίνηση των συγκομιζόμενων ποσοτήτων σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, ο 49χρονος για τον σκοπό αυτό είχε προμηθευτεί σπόρους κάνναβης και κατάλληλο εξοπλισμό εσωτερικής καλλιέργειας κάνναβης (θάλαμο καλλιέργειας με τα αντίστοιχα εξαρτήματα), τον οποίο τοποθέτησε στην οικία του όπου μπορούσε να έχει άμεση εποπτεία του χώρου.

Κατά τις τηλεφωνικές του συνομιλίες, προκειμένου να συγκαλύπτει την παράνομη δραστηριότητά του σχετικά με την καλλιέργεια και την διακίνηση των ναρκωτικών, αλλά και για να αποπροσανατολίζει τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσε συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία.

Χθες (13.9.2023) το πρωί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση η οικία του, όπου εξερχόμενος από αυτήν ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 49χρονου, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
· θάλαμος καλλιέργειας φυτών κάνναβης, πλήρως εξοπλισμένος, εντός του οποίου καλλιεργούνταν σε γλάστρες -75- φυτά κάνναβης, ύψους έως -170- εκατοστά περίπου,
· ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης, συνολικού βάρους -758- γραμμαρίων,
· ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -48- γραμμαρίων,
· -3- ναρκωτικά δισκία,
· -1- ζυγαριά ακριβείας,
· -1- κινητό τηλέφωνο,
· το χρηματικό ποσό των -2.200- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,
· εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας κάνναβης (λαμπτήρες, υγρόμετρα, θερμόμετρα, κ.ά.).

Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι -3- ημεδαποί, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνα που έγινε σε οικία του 59χρονου, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί -4- φυτά κάνναβης, ύψους έως -150- εκατοστά, περίπου.

Τέλος, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 64χρονου διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε αύλειο χώρο της οικίας του -5- φυτά κάνναβης, ύψους έως -40- εκατοστά, περίπου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Πάνω από -25- κιλά κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας και -566- δισκία “ecstasy” κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας

Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, στη σύλληψη -2- ημεδαπών, ηλικίας 38 και 72 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές των Βορείων Προαστίων και της Δυτικής Αττικής.

Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε χθες (13.9.2023) το πρωί σε περιοχή της Αττικής, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας παράλληλων αστυνομικών επιχειρήσεων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, καθώς και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών Μεσσηνίας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, (κάνναβης, κοκαΐνης και ναρκωτικών δισκίων) σε περιοχές των Βορείων Προαστίων και της Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, ο 72χρονος προμηθευόταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από τον 38χρονο και στη συνεχεία τις πωλούσε σε τοξικομανείς έναντι χρημάτων.

Οι συλληφθέντες προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Συγκεκριμένα χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία έτερων προσώπων ή αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες επικοινωνούσαν με προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν χθες (13.9.2023) πρωινές ώρες, παράλληλες έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων, όπου:

στην οικία του 38χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· ποσότητες κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας τύπου “skunk”, συνολικού βάρους -23.556,00- γραμμαρίων,

· ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης, (τύπου σοκολάτας), συνολικού βάρους -1.894,50- γραμμαρίων,

· -566- δισκία “ecstasy”,

· -4- ναρκωτικά δισκία,

· -1- ζυγαριά ακριβείας,

· -1- κινητό τηλέφωνο,

· -1- αντιασφυξιογόνο μάσκα, στρατιωτικού τύπου, μετά του αντίστοιχου φίλτρου,

· το χρηματικό ποσό των -8.925- ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών,

· αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

στην οικία του 72χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -213,00- γραμμαρίων,

· -1- κινητό τηλέφωνο,

· -1- ζυγαριά ακριβείας και

· αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Τέλος, από τη δράση τους εκτιμάται ότι τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζαν υπολογίζονται στα -250.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.