Μέσα στο καλοκαίρι ανοίγει το στρατόπεδο της Καλαμάτας

Ανακοινώσεις από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας

Μέσα στο καλοκαίρι το στρατόπεδο της Καλαμάτας θα επαναλειτουργήσει ως κέντρο νεοσυλλέκτων.

Αυτό επεσήμανε χθες το απόγευμα σε δήλωσή του, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης στις 23 Μαρτίου 1821.

Ο υπουργός ενημέρωσε, επίσης, ότι τον επόμενο μήνα έρχεται στο Διεθνές Κέντρων Εκπαίδευσης Πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας στην 120 ΠΕΑ το πρώτο νέο εκπαιδευτικό αεριωθούμενο ιταλικής κατασκευής.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε ότι “έρχεται η ώρα για να λειτουργήσει το στρατόπεδο της Καλαμάτας. Μέσα στο καλοκαίρι είναι προγραμματισμένο, οργανωτικά ζητήματα υπάρχουν, για να λειτουργήσει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων της Καλαμάτας, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί από την στρατιωτική ηγεσία με την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας”.

Για τα νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη που αναμένονται στην 120 ΠΕΑ, ο υπουργός παρατήρησε πως “τον επόμενο μήνα είναι προγραμματισμένο να αφιχθεί στο διεθνές κέντρο εκπαίδευσης της Καλαμάτας στην 120 ΠΕΑ, το πρώτο αεριωθούμενο ιταλικής κατασκευής, ένα από τα 10 που θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των ικάρων μας” και σημείωσε: “Αεροσκάφη σύγχρονα που ταιριάζουν με την επόμενη γενιά των πιλότων που θα κληθούν να γίνουν χειριστές στα πιο σύγχρονα αεροσκάφη που σιγά – σιγά προστίθενται στις διαθεσιμότητες της Πολεμικής Αεροπορίας. Αναφέρομαι στα Ραφάλ που όπως ξέρετε, έχει έρθει η πρώτη 12άδα και αναμένονται άλλα 12 αλλά και για το μέλλον τα F-35. Η απόκτησή τους αναμένεται να εξελιχθεί στα διαδικαστικά της κομμάτια, γιατί θα περάσουν χρόνια ώσπου να τα πάρουμε. Η εκπαίδευση των ικάρων αυτής της ποιότητας και της Πολεμικής Αεροπορίας πρέπει να συνεχίζεται απρόσκοπτη. Το πρώτο που θα έρθει στην Καλαμάτα τον επόμενο μήνα  θα συμβάλει πολύ σε αυτή την προσπάθεια”.

Γιάννης Σινάπης | Ελευθερία