Μελβούρνη: Η Ομογένεια τίμησε την 25η Μαρτίου με μια μεγάλη παρέλαση στο Lakeside Stadium

Χιλιάδες ομογενείς καμάρωσαν και καταχειροκρότησαν τους συμμετέχοντες στην παρέλαση, ιδίως τη νέα γενιά της Ομογένειας

Η Ελληνική Ομογένεια της Βικτώριας τίμησε με συγκίνηση και υπερηφάνεια τους Ήρωες του Αγώνα για την Ελληνική Ανεξαρτησία, με αφορμή τη φετινή Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι επίσημοι εορτασμοί της Επετείου στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη ξεκίνησαν το Σάββατο, 18 Μαρτίου, με την τέλεση τρισαγιου υπέρ των αγωνιστών και ηρώων του 1821, στο Μνημείο Πεσόντων Shrine of Remembrance. Παρόντες στην τελετή, η οποία ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων, ήταν εκπρόσωποι των πολιτικών και προξενικών αρχών, και των ομογενειακών οργανώσεων της Βικτώριας.

Οι επετειακές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και κορυφώθηκαν σήμερα, Κυριακή, με την εντυπωσιακή παρέλαση σχολείων και ομογενειακών σωματείων στο κατάμεστο Lakeside Stadium (γήπεδο της Ελλάς Μελβούρνης) στο προάστειο του Albert Park της Μελβούρνης.

Στο Lakeside Stadium, επικράτησε ενθουσιώδης ατμόσφαιρα και χιλιάδες ομογενείς καμάρωσαν και καταχειροκρότησαν τους συμμετέχοντες στην παρέλαση, ιδίως τη νέα γενιά της Ομογένειας.

Φέτος ήταν η πρώτη φορά που η παρέλαση έγινε στο Lakeside Stadium και όχι στο Shrine of Remembrance που γινόταν πριν την πανδημία COVID 19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ