Με τιμές υψηλότερες από πέρυσι και με εξαιρετική ποιότητα οι πρώτες Ναβαλίνες

Ξεκινά σιγά-σιγά το μάζεμα στα πορτοκάλια Ναβαλίνες σε Αργολίδα και Λακωνία. Η ποιότητα αναμένεται εξαιρετική και οι τιμές παραγωγού φαίνεται πως εκκίνησαν από υψηλότερη αφετηρία σε σχέση με πέρσι, τουλάχιστον όσον αφορά στην Σπάρτη.

Νομός Αργολίδας
«Έχουν ξεκινήσει και κόβονται οι πρώτες Ναβαλίνες στην περιοχή μας. Οι τιμές παραγωγού στο ξεκίνημα είναι στα 26 λεπτά το κιλό. Το βασικό φέτος είναι ότι υπάρχει καλή παραγωγή, αλλά και πολύ καλή ποιότητα. Τα πορτοκάλια είναι πάνω στα δέντρα, αυτό φαίνεται και ευελπιστώ ότι θα πάμε καλά», δήλωσε από την πλευρά του, μιλώντας στον ΑγροΤύπο, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νομό Αργολίδας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας –ΡΕΑ, κ. Σπύρος Αντωνόπουλος.

Νομός Λακωνίας
«Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να κόψουμε Ναβαλίνες. Θεωρώ ότι αυτό θα γίνει σε 20 ημέρες περίπου από σήμερα. Δηλαδή σε σχέση με πέρσι η χρονιά πάει πιο πίσω. Ακόμα τα πορτοκάλια στα δέντρα είναι σε χρώμα βαθύ πράσινο, τουλάχιστον στην περιοχή της Σκάλας. Μόνο στην Σπάρτη έχουν ξεκινήσει πολύ λίγες κοπές και οι τιμές παραγωγού που ακούστηκαν ήδη είναι στα 25 λεπτά το κιλό. Πέρσι, η αντίστοιχη τιμή για τη Σπάρτη στο ξεκίνημα ήταν στα 17-18 λεπτά το κιλό. Πάντως, η αίσθησή μου είναι ότι φέτος ίσως είναι χαμηλότερες από πέρσι οι τιμές παραγωγού, καθώς εξ όσων μαθαίνω στην Αργολίδα η σεζόν είναι καλή, ενώ κάθε χρόνο και με καλύτερες παραγωγές εμφανίζονται η Αιτωλοακαρνανία και η Άρτα», μας είπε από την πλευρά του ο γεωπόνος του ΑΣΕΕ Αμυκλών Λακωνίας, κ. Φάνης Λάζαρης.

Argolikeseidhseis