Με ταχύτητα το επενδυτικό πλάνο της Hengas στην Πελοπόννησο

Η Hengas διαθέτει άδεια ανάπτυξης δικτύου διανομής σε Κόρινθο, Τρίπολη, Μεγαλόπολη, Καλαμάτα και Σπάρτη με τα έργα στις 3 πρώτες να βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου από την Hengas στις πέντε πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τους στόχους της εταιρείας να αφορούν την σύνδεση του 90% των οικιακών πελατών και το σύνολο των εμπορικών και βιομηχανικών πελατών.

Ειδικότερα, η Hengas διαθέτει άδεια ανάπτυξης δικτύου διανομής σε Κόρινθο, Τρίπολη, Μεγαλόπολη, Καλαμάτα και Σπάρτη με τα έργα στις 3 πρώτες, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες του energypress, να βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης. Συγκεκριμένα σε Τρίπολη, Μεγαλόπολη και Κόρινθο, οι εργασίες του δικτύου έχουν ολοκληρωθεί, με την διαφορά στη Κόρινθο ότι αναμένεται η σύνδεση με το δίκτυο του ΔΕΣΦΑ το Πάσχα, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν οι συνδέσεις των καταναλωτών.

Στην περίπτωση της Τρίπολης, το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας προβλέπει την ολοκλήρωση της κάλυψης στην κατηγορία των οικιακών καταναλωτών μέχρι το καλοκαίρι του 2025 και την ολοκλήρωση των εργασιών για την διασύνδεση των βιομηχανιών μέχρι τον Οκτώβριο του 2024.

Σημειώνεται ότι σε Τρίπολη και Μεγαλόπολη, υπήρξε πρόβλεψη σε συνεργασία με την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου για 100% επιδότηση των εσωτερικών εγκαταστάσεων μέσω ΕΣΠΑ, πράγμα που αν και πλέον δεν υποβάλλονται άλλα αιτήματα, η εταιρεία το διατηρεί ως μέτρο μέχρι το τέλος του 2024. Στην περίπτωση της Κορίνθου, ο σχεδιασμός της εταιρείας προβλέπει την ολοκλήρωση των συνδέσεων στο 90% των οικιακών καταναλωτών μέχρι το τέλος του 2025.

Σε Καλαμάτα και Σπάρτη, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, ήδη έχουν προχωρήσει οι πρώτες ενέργειες για την έναρξη των εργασιών κατασκευής των δικτύων, πράγμα που προβλέπεται για τα μέσα του χρόνου και τέλη του χρόνου, αντίστοιχα, στις δύο πόλεις.

Χρειάζεται να σημειωθεί ότι το επενδυτικό πλάνο της Hengas για την Περιφέρεια Πελοποννήσου καταλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος των συνολικότερων επενδυτικών σχεδίων της εταιρείας σε πανελλαδικό επίπεδο. Αναλυτικά, οι επενδύσεις της εταιρείας στη Πελοπόννησο ανέρχονται στα 40 εκατ. ευρώ σε σύνολο των 100 εκατ. ευρώ πανελλαδικά για την ανάπτυξη του δικτύου σε συνολικά 15 Δήμους.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Hengas αποτελεί θυγατρική εταιρεία της Edil που δραστηριοποιείται στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και τα δίκτυα φυσικού αερίου και απασχολεί περίπου 750 άτομα προσωπικό αυτή τη στιγμή. Σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου, το «αποτύπωμα» της εταιρείας, πέραν των επενδύσεων, περιλαμβάνει την δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας, απασχολώντας το τρέχον διάστημα πάνω από 60 εξειδικευμένα στελέχη στο χώρο του φυσικού αερίου, όπως μηχανικούς και τεχνίτες.

Εγκαίνια στο Παναρκαδικό

Σημειώνεται ότι μόλις την προηγούμενη Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του έργου εγκατάστασης και τροφοδότησης με φυσικό αέριο στο Πανακαρδικό Νοσοκομείο Τρίπολης από την εταιρεία Hengas. Την εκδήλωση άνοιξε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Hengas Βασιλική Λαμπροπούλου ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ Κώστας Βλάσης, ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα υγείας και υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μανδρώνης. 

energypress.gr | Μιχάλης Μαστοράκης