Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Παναγίας Χρυσαφίτισσας

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, αλλά και με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, εόρτασε η τοπική μας εκκλησία, την Κυριακή και Δευτέρα 9 και 10 Μαΐου 2021, την πολιούχο και προστάτιδα του τόπου μας Παναγία Χρυσαφίτισσα, στον ομώνυμο ναό της στο Κάστρο Μονεμβασίας.

Την Κυριακή 9 Μαΐου 2021, παραμονή της εορτής, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, ο οποίος κήρυξε το Θείο λόγο.

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 τελέστη ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο ναό στο Κάστρο Μονεμβασίας, από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Κρυπωτό, συμπαραστατούμενο από τον εφημέριο Αγγελώνας π. Γεώργιο και τον εφημέριο Αγίου Δημητρίου π. Αναστάσιο.

Τον εορτασμό της Παναγίας Χρυσαφίτισσας, τίμησαν μεταξύ των άλλων με τη παρουσία τους, ο Δήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Χριστάκος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκων Τζινιέρης, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός.

Επίσης παρέστησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μαρία Χαραμή και Βασίλης Κουλουβάκος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μονεμβασίας κ. Παναγιώτης Γράφος, ο πρ. Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Μαργαρίτα Σπυριδάκου, Αδαμαντία Τζανετέα και Μιχάλης Σταματάκος, ο Διοικητής του Α.Τ. Μολάων κ. Παναγιώτης Γιάννου, ο Διοικητής του Α.Σ. Μονεμβασίας κ. Νεκτάριος Γάγκας, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ Σπάρτης Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Πολίτης και πλήθος πιστών από τη Μονεμβασία και την ευρύτερη περιοχή.

Το monemvasianews.gr εύχεται η Παναγία Χρυσαφίτισσα να σκεπάζει και να προστατεύει την ιστορική μας πόλη στο ταξίδι της στο χρόνο. Να φωτίζει τις σκέψεις των ανθρώπων και να οδηγεί τα βήματα τους σε ασφαλή και σίγουρα μονοπάτια.