Μαζί για να σώσουμε τον Ευρώτα! Μπορούμε!

Καλησπέρα, ονομάζομαι Δέσποινα Πορφύρη και διαμένω στην Σκάλα του Δήμου Ευρώτα… Δήμος Ευρώτα, πόσο οξύμωρο… Εκπροσωπώ μία τεράστια μερίδα πολιτών της Λακωνίας. Ο λόγος που σας στέλνω, αφορά την τεράστια οικολογική καταστροφή του Ευρώτα μας. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό από ότι γνωρίζετε. Από το 2011 έως τώρα η μόλυνση είναι ολοφάνερη και αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Το άλλοτε στολίδι της Λακωνίας με τα γάργαρα και διάφανα νερά του έχει δώσει την θέση του σε έναν δύσοσμο βούρκο γεμάτο λύματα και σκουπίδια. Πονάει η καρδιά μου κάθε φορά που περνώ και αντικρίζω αυτό το αποτρόπαιο οικολογικό έγκλημα! Η έκκληση δεν αποτελεί προσωπική χάρη! Είναι υποχρέωση όλων μας που διαμένουμε ή όχι στην Λακωνία να εναντιωθούμε! Και με την δική σας δύναμη ως δημοσιογράφοι να φτάσει το μήνυμα στους εκπροσώπους και όχι μόνο, της τοπικής αυτοδιοίκησης! Πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους επιτέλους και να μην κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους! Να μην κλείνουν άλλο τα μάτια και τα αυτιά τους σε αυτήν την τεράστια και οφθαλμοφανής ρύπανση και να απαιτήσουν το αυτονόητο – φιλικές προς το περιβάλλον εγκαταστάσεις για όλα τα ελαιοτριβεία της περιοχής! Να σωθεί ο Ευρώτας μας!
Διαδώστε το! Αφορά όλους!
Έχουμε δημιουργήσει μία ομάδα δράσης για όλη την Λακωνία, « Μαζί για να σώσουμε τον Ευρώτα! Μπορούμε!» στο Facebook. Ελάτε να γίνουμε πολλοί!
Αν θέλουμε να αλλάξουμε την χώρα μας προς το καλύτερο, πρέπει να ξεκινήσουμε από τον τόπο στον οποίο διαμένουμε! Ξεκινάμε με τον Ευρώτα μας!

Θέλουμε πίσω τον Ευρώτα μας!