Μαρία Σπυράκη: Δεν επικαλούμαι την ασυλία μου, θέλω να ξεδιαλύνει η υπόθεση

Πλήρης στήριξη ΝΔ σε Σπυράκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμπλέξει ανόμοια πράγματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις

Δεν επιθυμεί να κάνει χρήση της ασυλίας της η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, ζητώντας να ξεκαθαρίσει η υπόθεση μετά το αίτημα του Ευρωπαίου γενικού εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαίος γενικός εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας δύο Ελληνίδων ευρωβουλευτών, της Εύας Καϊλή (πρώην S&D) και της Μαρίας Σπυράκη (ΕΛΚ), καθώς υπάρχει «υποψία απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ», σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και τις αμοιβές των βοηθών. Σημειώνεται ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η ευρωβουλευτής τόνισε ότι δεν έχει κανενός είδους συναλλαγή με τον πρώην συνεργάτη της, δεν έχει καμία ανάμειξη με κανενός είδους σκάνδαλο και καμία άλλη οικονομική εκκρεμότητα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως εξήγησε: «Πρώην συνεργάτης έχει λάβει ποσό “επιδόματος αλλοδαπής”, ενώ σύμφωνα με το συμβόλαιο έπρεπε να είναι συγκεκριμένες ημέρες στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά απουσίαζε για προσωπικούς λόγους. Το έλαβε, ενώ δεν το δικαιούτο. Έχουμε συχνά τέτοιου είδους ανακοινώσεις και πολύ συχνά η πρόταση για άρση ασυλίας απορρίπτεται. Εγώ, ωστόσο, δεν επικαλούμαι την ασυλία, θέλω να ξεδιαλύνει και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση», τόνισε η Μαρία Σπυράκη.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, «ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμπλέξει ανόμοια πράγματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Η υπόθεση της κυρίας Σπυράκη δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate».

Στη συνέχεια το κυβερνών κόμμα απαντά: «Η ίδια η κυρία Σπυράκη έχει δηλώσει ότι αποδέχεται το αίτημα άρσης της ασυλίας της, προκειμένου να διαφανεί ότι πρόκειται για διοικητική διαφορά σχετικά με επίδομα πρώην συνεργάτη της και ότι η ίδια δεν έχει οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Καταλαβαίνουμε την αντιπολιτευτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ας περιμένουμε τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών».