Μαργαρίτα Σπυριδάκου: Η Λακωνία στο επίκεντρο

Λάκαινες και Λάκωνες

Στις 26 Μαΐου λαμβάνουν χώρα οι αυτοδιοικητικές εκλογές μέσω των οποίων θα εκλέξετε τους εκπροσώπους σας στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια από τη μια γωνιά του Νομού μας έως την άλλη.

Ανάμεσα σε πολλούς υποψηφίους κι εγώ που συστρατεύτηκα με τον υπ. Περιφερειάρχη και Δήμαρχο Καλαμάτας κ Παναγιώτη Νίκα στο συνδυασμό “Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο”.

Ο λόγος που με ώθησε σ αυτήν την απόφαση είναι η αγάπη μου για τον τόπο μας στον οποίο γεννήθηκα, μεγάλωσα και επέστρεψα μετά τις πανεπιστημιακές μου σπουδές και έκτοτε ζω και εργάζομαι.

Η στασιμότητα στην οποία έχει περιέλθει η Λακωνία μας με θλίβει και με προβληματίζει.
Κατά τη ρήση του Θεμιστοκλή: Δε με αφήνει να ησυχάσω το Τρόπαιο του Μιλτιάδη.

Ο ευλογημένος από το Θεό τόπος μας με τις απίστευτες φυσικές ομορφιές, την τεράστια ιστορία, τα πολιτιστικά μνημεία, τα αγροτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και τους φιλόξενους παραγωγικούς ανθρώπους, δεν αξίζει αυτήν την εικόνα της παρακμής, της εγκατάλειψης και της ανέχειας για την οποία ουδείς Λάκωνας αμφιβάλει.

Πολύ δε περισσότερο όταν άλλοι νομοί , μερικοί απ’ αυτούς γειτονικοί προοδεύουν και αναπτύσσονται ραγδαία.

Ο Παναγιώτης Νίκας με την πλούσια αυτοδιοικητική εμπειρία του στο Δήμο Καλαμάτας και με το έργο του για το οποίο έχει διακριθεί, με έπεισε ότι μπορεί να χαράξει καινούρια πορεία για την Πελοπόννησο και να δώσει την ευκαιρία στη Λακωνία να αλλάξει σελίδα και να εκμεταλλευτεί τα αστείρευτα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Κατεβαίνω στις εκλογές λοιπόν με το Συνδυασμό “Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο” του Παναγιώτη Νίκα γιατί είμαι βαθιά πολιτικοποιημένο άτομο και γιατί θέλω να συμμετέχω ενεργά στη λήψη αποφάσεων και το σχεδιασμό για το μέλλον του τόπου μου.

Έθεσα και θέτω ενώπιον σας το όραμα μου για το τι απαιτείται για να αναπτυχθεί ο νομός μας και ζητώ τη στήριξή σας για να μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ με πάθος για να το υλοποιήσω.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας γνώρισα πολλούς ανθρώπους από όλα τα μέρη της Λακωνίας που πίστεψαν σε μένα, μοιράστηκαν το όραμα μου και έδωσαν μαζί μου τον αγώνα πρωτίστως για τη νίκη του Συνδυασμού μας.

Μία νίκη που θα είναι νίκη για τη Λακωνία και την Πελοπόννησο.

Αυτούς τους ανθρώπους, εσάς, δεν πρόκειται ποτέ να απογοητεύσω!

Θέλω και πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω πολλά γιατί:
Προέρχομαι από τη κοινωνία, είμαι μέσα στη κοινωνία, ζω, αγωνίζομαι, εργάζομαι, γνωρίζω τα προβλήματα των συμπολιτών μου και του τόπου μου. Σε όσες θέσεις ευθύνης έχω αναλάβει πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα επαρκώς και ζητώ από εσάς, τους συμπατριώτες μου να με εμπιστευθούν. Έχω τη διάθεση, το μεράκι και πιστεύω και τη γνώση να ανταποκριθώ στην ευθύνη που θα μου αναθέσετε με τη ψήφο σας.

Το μόνο που θα σας υποσχεθώ είναι ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για το καλό και την πρόοδο του τόπου μας.

Την Κυριακή αποφασίζουμε για τον τόπο μας και παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας.

Δώστε μου τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για ένα στόχο:

Να βάλουμε τη Λακωνία στο επίκεντρο μιας Πελοποννήσου που αξίζει καλύτερα.

Το χρωστάμε στην ιστορία μας, σε μας, στα παιδιά μας!

Μαργαρίτα Σπυριδάκου
Χειρουργός Οδοντίατρος