Μακελειό στην Ουτρέχτη: Συνελήφθη ο Τούρκος δράστης!

Συνελήφθη ο Τούρκος Γκιοκμέν Τανίς, ύποπτος του μακελειού στην Ουτρέχτη, με 3 νεκρούς και 5 τραυματίες, μεταδίδει το NOS News. Σύμφωνα με τις τοπικές ολλανδικές εισαγγελικές αρχές, τα κίνητρά του δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Θα μπορούσαν να είναι “οικογενειακοί λόγοι”, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Να τιμωρηθεί ο γιος μου, δήλωσε ο πατέρας Μεχμέτ Τανίς από την Τουρκία.

Στα χέρια των ολλανδικών αρχών έπεσε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στις 19:40 ώρα Ελλάδας, ο 37χρονος Τούρκος Γκιοκμέν Τανίς, που έσπειρε τον τρόμο και τον θάνατο στην ολλανδική πόλη Ουτρέχτη.

Ο τελευταίος απολογισμός του μακελειού μέσα σε τραμ είναι τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες.

https://twitter.com/i/status/1107588828758462464

https://twitter.com/i/status/1107696137602060289

Ουτρέχτη: Να τιμωρηθεί ο γιος μου

Ο πατέρας του 37χρονου Τούρκου δήλωσε ότι θέλει να “τιμωρηθεί” ο γιος του, εφόσον είναι πράγματι ο δράστης της επίθεσης.

“Αν το έκανε, πρέπει να τιμωρηθεί”, είπε στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA ο Μεχμέτ Τανίς, πατέρας του Γκιοκμέν Τανίς.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η οικογένεια του Τανίς κατάγεται από το Γιοζγκάτ, στην κεντρική Τουρκία.

Ο Μεχμέτ Τανίς είπε ότι επέστρεψε στην Τουρκία από την Ολλανδία το 2008, αφού χώρισε με τη σύζυγό του η οποία έμεινε πίσω μαζί με τον γιο τους, τον Γκιοκμέν. Ο πατέρας ξαναπαντρεύτηκε και εγκαταστάθηκε στην επαρχία της Καισάρειας.

“Δεν έχω μιλήσει, δεν έχω καμία επαφή με τον γιο μου εδώ και 11 χρόνια. Δεν έχουμε μιλήσει από το 2008”, συνέχισε ο Μεχμέτ Τανίς. “Δεν είχε επιθετική συμπεριφορά. Όμως στο μεταξύ πέρασαν 11 χρόνια. Τι έγινε, τι βίωσε; Δεν γνωρίζω τίποτα”, κατέληξε.