Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ρέθυμνο

Έως 125 χλμ./ώρα έφτασαν οι ριπές του ανέμου στο νότιο Ρέθυμνο

Ανεξέλεγκτο μαίνεται το μέτωπο στο Ρέθυμνο, με τους θυελλώδεις ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου, μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι η φωτιά μετατοπίζεται ανατολικότερα. «Έχει απομακρυνθεί από την περιοχή της Αγίας Γαλήνης και πάει προς Αγία Παρασκευή, Αγαλιανό. Κινδυνεύει και ο Κεραμές» σημείωσε.

«Αυτό που μου είπε ο διοικητής είναι ότι περιμένουν το “Έρικσον”, το μόνο που μπορεί να πετάξει. Όλα τα άλλα, τα πιο ελαφριά, είναι αδύνατον να πάνε στην περιοχή. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση».

Θυελλώδεις άνεμοι στο Ρέθυμνο – Έως 125 χλμ./ώρα έφτασαν οι ριπές του ανέμου στο νότιο Ρέθυμνο

Πολύ θυελλώδεις άνεμοι πνέουν από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 30 Ιουλίου στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Ο χάρτης που επισυνάπτεται δίνει την κατανομή των ριπών του ανέμου από το σύνολο των 584 σταθμών της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το ΜΕΤΕΟ / Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο νότιο Ρέθυμνο, οι ριπές στον σταθμό στο Μαριού Ρεθύμνου έφτασαν στα 125 χλμ./ώρα και στον Πλακιά Ρεθύμνου στα 114 χλμ./ώρα. Όπως σημειώνεται από το ΜΕΤΕΟ/ΕΑΑ, στο Μαριού Ρεθύμνου οι ριπές ανέμου ήταν συνεχώς μεγαλύτερες από 90 χλμ./ώρα από το βράδυ της Τετάρτης 29/7 ως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 30/7.

Επιπλέον, πολύ μεγάλες ριπές ανέμου, με μέγιστο τα 112 χλμ./ώρα σημειώνονται και στο Αμπελικό Λέσβου.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η ένταση των ανέμων στην περιοχή της νότιας Κρήτης θα παραμείνει πολύ υψηλή και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 30/7.