Λυρικά χριστούγεννα στο Πνευματικό κέντρο Σπάρτης (video)

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου η Περιφέρεια Πελοποννήσου/Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής “Η Ταϋγέτη” οργάνωσε τα “Λυρικά Χριστούγεννα”, μια μουσική βραδιά λυρικού τραγουδιού με χριστουγεννιάτικο χρώμα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του πνευματικού κέντρου “Ευάγγελος Φιλιππόπουλος”, που στεγάζεται στη δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Σπάρτης.

Την παράσταση πλαισίωσαν ο πιανίστας/μαέστρος Πάνος Λουμάκης και δύο λυρικοί τραγουδιστές, η σοπράνο Λητώ Μεσσήνη και ο βαρύτονος Νικόλας Καραγκιαούρης, οι οποίοι θα εισήγαγαν με τον καλύτερο τρόπο το φιλόμουσο κοινό στο γιορτινό πνεύμα των ημερών.

Ακούστηκαν αποσπάσματα (άριες και ντουέτα) από όπερες των Mozart, Verdi, Bellini, Bizet κ.ά. σε θεατρική μορφή (στη θεατρική προσέγγιση του ηθοποιού και σκηνοθέτη Μιλτιάδη Φιορέντζη), καθώς και γνωστά σε όλους αποσπάσματα από ελληνικές οπερέτες, μιούζικαλ, διεθνείς επιτυχίες και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, αιδεσιμολογιότατος πατέρας Λάζαρος Σκάγκος, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής «Η ΤΑΫΓΕΤΗ», κ. Μαρία Γάββαρη και η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης κ. Γεωργία Γαλανοπούλου.

Σε δηλώσεις της η κ. Τζανετέα ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες τονίζοντας ότι η παρουσίαση τέτοιου είδους καλλιτεχνικών γεγονότων , από υψηλής εμβέλειας μουσικούς και ερμηνευτές, είναι τιμή για την πόλη της Σπάρτης.

Δείτε το video από την εκδήλωση που μεταδόθηκε ζωντανά από τη σελίδα του FLY στο facebook:

https://www.facebook.com/flynews.gr/videos/278653652794785/