Lockdown2: Πόλη φάντασμα η Αθήνα (ΦΩΤΟ)

Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας σαρωτικοί ήταν οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας

Σε εφαρμογή βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής (13/11) ο περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών σε όλη τη χώρα, από τις 21:00 έως τις 5:00 το πρωί. Οι μετακινήσεις που επιτρέπονται είναι αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας σαρωτικοί ήταν οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι δρόμοι άρχισαν από τις 08.30 το βράδυ οπότε έκλεισαν τα μαγαζιά σταδιακά να αδειάζουν. Κλιμάκια της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής έχουν βγει σε πολλά και διαφορετικά σημεία σε όλο το λεκανοπέδιο και πραγματοποιούν ενδελεχείς ελέγχους.

Παρόμοια εικόνα με ελάχιστη η κίνηση είχαν και οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης καθώς λίγη ώρα μετά την ισχύ της απαγόρευσης η κίνηση ήταν αισθητά μειωμένη. Και στη συμπρωτεύουσα δυνάμεις της ΕΛΑΣ βρίσκονταν σε κεντρικά σημεία, κάνοντας ελέγχους σε όσους βρίσκονταν έξω.

Σημειώνεται πως μετά τις 21:00, η μετακίνηση επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο για λόγους υγείας, λόγους εργασίας καθώς και συνοδεία των κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία. Οι μετακινήσεις κατά τις ώρες απαγόρευσης επιτρέπονται αποκλειστικά και μόνο για συγκεκριμένους λόγους:

α. Για λόγους εργασίας, με την ανάλογη βεβαίωση εργοδότη ηλεκτρονικά από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, ενώ υπάρχει διαθέσιμη και στον ιστότοπο forma.gov.gr,

β. Με τον αριθμό 1 στο 13033 για σοβαρές περιπτώσεις υγείας (μετάβαση σε γιατρό ή φαρμακείο),

γ. Με τον αριθμό 6 στο 13033 για μικρή βόλτα κατοικίδιου, κοντά στην οικία.