Λευκή νύχτα στη Σπάρτη – Τα συν και τα πλην (video)

Εντυπώσεις και σχόλια από το χθεσινό γεγονός

Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχτηκαν και αποτίμησαν τη Λευκή Νύχτα οι κάτοικοι της Σπάρτης.

Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω θεσμός αποτέλεσε και φέτος αφορμή για τους δημότες και τους επισκέπτες να περιηγηθούν στους δρόμους της πόλης, να κάνουν τα ψώνια τους στα εμπορικά καταστήματα και να απολαύσουν το φαγητό και το ποτό τους στα καταστήματα εστίασης.

Εκ του αποτελέσματος, μεγάλοι κερδισμένοι αποδείχθηκαν οι επιχειρηματίες εστιατορίων και καφέ / μπαρ, καθώς κυριολεκτικά «δεν έπεφτε καρφίτσα».

Οι έμποροι σε γενικές γραμμές δηλώνουν ικανοποιημένοι από την προσέλευση, δίχως φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε το οικονομικό αποτέλεσμα να ήταν καλύτερο, δεδομένης και της ευρύτερης δυσκολίας που υπάρχει. 

Από την πλευρά τους οι πολίτες, κρίνοντας από τα μέχρι τώρα σχόλια, θα ήθελαν μεγαλύτερες εκπτώσεις σε κάποια είδη, με τα περιθώρια βέβαια να είναι περιορισμένα για τους καταστηματάρχες τόσο λόγω των θερινών εκπτώσεων που «τρέχουν» αυτή την περίοδο όσο και του υψηλού κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων σε επίπεδο ενέργειας και όχι μόνο.

Στα αρνητικά της χθεσινής βραδιάς, οι περιορισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες αποτέλεσαν κυρίως πρωτοβουλία των επιχειρηματιών, καθώς και το γεγονός ότι ωφελημένο αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά το κέντρο της πόλης και όχι οι περιφερειακοί δρόμοι, οι οποίοι, όπως φαίνεται και από το σχετικό video, θα μπορούσαν να ενισχυθούν περαιτέρω.

Σε κάθε περίπτωση, η Λευκή Νύχτα είναι ένα σημαντικό γεγονός για τη Σπάρτη και το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε χρόνο επιβάλλεται να βελτιώνεται και να αποκτά περισσότερη εξωστρέφεια, ώστε να αποτελεί ευκαιρία να επισκεφθούν την πόλη μας πολίτες παρακείμενων -και όχι μόνο- νομών και τουρίστες. 

Δείτε το video του Flynews.gr