«Λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο αιολικό πάρκο της Κορώνης»

Δήλωση του Παναγιώτη Κάτσαρη, υποψήφιου Ευρωβουλευτή με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συνεργασία και προέδρου του συλλόγου εργαζομένων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για τις ανεμογεννήτριες στο Μαυροβούνι Κορώνης

Χαιρετίζουμε τον μαζικό και οργανωμένο αγώνα των κατοίκων τις ΝΑ Πυλίας ενάντια στην βιομηχανοποίηση του Μαυροβουνίου. Λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο αιολικό πάρκο και στη δήθεν «πράσινη» ενέργεια που γεμίζει τις τσέπες των «μεγαλοεπενδυτών» σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Στεκόμαστε συνολικά ενάντια στο «πράσινο πάρτι κερδών» που έχει στηθεί σε όλη τη χώρα από το κεφάλαιο, την κυβέρνηση και την Ε.Ε. Το σχέδιο τους να μετατραπούμε σε «μπαταρία της Ευρώπης» ώστε να αποκομίζουν αυτοί κέρδη, δε θα περάσει. Δεκάδες επιτροπές οργανωμένες από τα κάτω, δίνουν καθημερινά πολύπλευρες μάχες σε όλη την χώρα για το ζήτημα αυτό.

Θέλουμε το Μαυροβούνι και όλα τα βουνά μας, ελεύθερα χωρίς αιολικά, με προστατευμένη χλωρίδα και πανίδα. Βουνά μακριά από τα κέρδη και τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ελεύθερα για τις ανάγκες του οικοσυστήματος, του περιβάλλοντος, των κατοίκων των περιοχών και των πολιτών.