Λαζαρίδης για Παλαιολόγου | «Η Σπάρτη έχει γίνει χωριό και σύντομα θα γίνει οικισμός»

Για υψηλή επικινδυνότητα, έλλειψη σεβασμού στην αρχιτεκτονική ιστορία της Σπάρτης, σοβαρά προβλήματα και συνολικά μία κατασκευή που δεν καλύπτει τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, έκανε λόγο στην πρωινή ζώνη του Fly ο κύριος Λαζαρίδης

Κεραυνούς για την ανάπλαση της Παλαιολόγου εξαπέλυσε σήμερα, στην πρωινή ζώνη του Fly, ο κύριος Γιάννης Λαζαρίδης, τέως προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, κάνοντας λόγο για υψηλή επικινδυνότητα, έλλειψη σεβασμού στην αρχιτεκτονική ιστορία της Σπάρτης, σοβαρά προβλήματα και συνολικά μία κατασκευή που δεν καλύπτει τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι μία πόλη με τη δύναμη της Αθήνας και της Ρώμης σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει γίνει χωριό και σύντομα θα γίνει οικισμός, αν δεν αλλάξει κάτι.

Αφορμή για τη ραδιοφωνική συζήτηση αποτέλεσε η πρόσφατη επιστολή του κυρίου Λαζαρίδη προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην οποία αναφέρει ότι το συνολικό πλάτος του οδοστρώματος στην Παλαιολόγου ανέρχεται πλέον στα 6,24 μέτρα, υπολειπόμενο κατά 76 εκατοστά του εγκριθέντος. Επιπλέον, εκτός από κυβόλιθος έχει χρησιμοποιηθεί και τσιμέντο, κάτι που δεν προβλέπει η μελέτη.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο κύριος Λαζαρίδης, στη σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε στον Fly, υποστήριξε ότι μεγάλη μερίδα πολιτών διαφωνεί με τη μορφή της ανάπλασης, αποκάλυψε ότι στις 27 Σεπτεμβρίου θα εκδικαστεί η υπόθεση για το υπόλοιπο τμήμα της Παλαιολόγου, εξέφρασε τη διαφωνία του για τη μεταφορά της πιάτσας των ταξί, η οποία δεν συνοδεύτηκε από εγκεκριμένη μελέτη, και ξεκαθάρισε ότι γίνεται μία μεγάλη μάχη και το έργο πρέπει να προχωρήσει, αλλά με ποιοτικό τρόπο.

Ακολούθως, τάχθηκε κατά της επιλογής των πλατανιών, για τα οποία σημείωσε ότι πρόκειται για ένα δέντρο νεκρό για έξι μήνες, τονίζοντας επιπλέον την ανάγκη εξεύρεσης λύσης το θέμα του πάρκινγκ, κάτι που θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει.

Τέλος, απέφυγε να απαντήσει στο εάν αναμένει να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο μετά τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.