Λακωνία: 1ος Δρόμος της Ωραίας Ελένης Σπάρτης-Νήσου Κρανάη Γυθείου

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 08.30

Με μεγάλη μας χαρά , σας ανακοινώνουμε, ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των προετοιμασιών, για τον 1ο ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΩΡΑΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ – ΝΗΣΟΥ ΚΡΑΝΑΗΣ ΓΥΘΕΙΟΥ, συνολικής απόστασης 59χλμ.!
Οι 80 περίπου δρομείς, θα ξεκινήσουν από την Σπάρτη, μπροστά από το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 08.30, και θα διασχίσουν διαδοχικά τα χωριά Τσεραμειό, Καλύβια Σοχάς, Ανώγεια, Παλαιοπαναγιά, Ξηροκάμπι, Ποταμιά, Χάνια Βασιλακίου, Κροκεές, Φάρος, Στεφανιά, Σούλι, Άη Γιαννάκης, Βαλτάκι, Γύθειο με τον τερματισμό πάνω στην Νήσο Κρανάη, από όπου σύμφωνα με την Μυθολογία, ο Πάρης επιβιβάστηκε σε καράβι μαζί με την Ωραία Ελένη, για να φύγουν για την Τροία!
Η εν λόγω ιδέα του Δημάρχου Σπάρτης κ. Πέτρου Δούκα, που για καιρό υπήρχε ως σκέψη, επιτέλους κάτω από αντίξοες συνθήκες, λαμβάνει σάρκα και οστά, και λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών, ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην Πράσινη Αναγέννηση της Μάνης!
Σας καλούμε όλους όσοι φυσικά μπορείτε και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα, να χειροκροτήσετε τους δρομείς που θα περάσουν από αυτές τις περιοχές! Ο αγώνας όπως σας είπαμε ξεκινάει στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου 4 Σεπτεμβρίου, με καταλυκτική ώρα τερματισμού το απόγευμα στις 18.00 της ίδιας ημέρας!
Εγγραφές θα γίνονται και την Παρασκευή 3-9-2021 από τις 18:00 μέχρι τις 21:00 και το Σάββατο 4-9-2021 από τις 07:00 π.μ.
Θεωρούμε ότι ο αγώνας αυτός έρχεται για να προστεθεί και να μείνει κοντά σε υψηλό επίπεδο και στους άλλους αντίστοιχους αγώνες, που λαμβάνουν μέρος στην περιοχή μας!

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Ο Πρόεδρος του Α.Ο.  Σταύρος Περγαντής

Η Οργανωτική Επιτροπή