Λακωνία | 24 προσλήψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Το πράσινο φως άναψε ο υπουργείο Πολιτισμού για νέες προσλήψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι επτά μήνες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση που παρουσιάζουν ως είθισται πρώτα τα dikaiologitika.gr εγκρίθηκε η κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης χιλίων τριακοσίων δεκατεσσάρων (1.314) ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας επτά (7) μηνών, σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού στις ανωτέρω Υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α. θα γίνει με την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Η κατανομή του ανωτέρω προσωπικού ανά Μουσείο, Αρχαιολογικό Χώρο ή Μνημείο, θα καθοριστεί από τον Προϊστάμενο της εκάστοτε Υπηρεσίας.Οι 1.31) ατόμων θα αφορούν διάφορες ειδικότητες όπως (ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων, ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων, ΤΕ Λογιστικού, ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού – Καθαριότητας, ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού – Εργατών), με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και για διάστημα επτά (7) μηνών, σε Υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α., προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων .

Για το Φυλακτικό Προσωπικό (Ημερήσιοι Φύλακες Αρχαιοτήτων και Νυχτοφύλακες Αρχαιοτήτων) και το Προσωπικό Καθαριότητας, εγκρίνεται η απασχόληση με αμοιβή κατά τις Κυριακές, αργίες και λοιπές εξαιρέσιμες ημέρες καθώς και η εργασία πέραν του πενθημέρου, που εμπίπτουν στο χρονικό διάστημα της σύμβασης, μετά τη δημοσίευση σχετικής Υπουργικής Απόφασης. Εφιστάται η προσοχή των αρμοδίων Προϊσταμένων για την αυστηρή τήρηση των νομίμων διαδικασιών, καθώς επίσης και των κριτηρίων πρόσληψης (άρθρο 21 του Ν. 2190/94, όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει σήμερα). Σχετικά Υποδείγματα παρέχονται στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π.

ΕΦ.Α. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΔΕ Φύλαξης Πληροφόρησης Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων [ 21]

ΔΕ Φύλαξης Πληροφόρησης Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων [1]

ΥΕ Βοηθητικού -Προσωπικού Καθαριότητας [2]