Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις φασιστικές ομάδες στα σχολεία

Πρόταση απόφασης καταδίκης της εγκληματικής δράσης τους

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση των φασιστοειδών, ναζιστικών ομάδων ενάντια σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μέλη Σωματείων και φορέων στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης που επιτέθηκαν με καδρόνια, βόμβες μολότοφ, μαχαίρια κ.ά.

Ταυτόχρονα καταδικάζει συνολικά την εγκληματική δράση των φασιστικών συμμοριών η οποία επεκτάθηκε στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη, σε συγκέντρωση στην Αθήνα στο Νέο Ηράκλειο, καθώς και σε άλλες περιοχές.

Τα περιστατικά αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο μαθητικό, φοιτητικό και εργατικό κίνημα. Είναι ξένα και πρέπει να καταδικαστούν. Δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών οι οποίοι αγωνίζονται για ένα σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά χωρίς φραγμούς και εμπόδια. Καταδικάζουμε το φασισμό και το ναζισμό, τις εγκληματικές πρακτικές τους απέναντι στη νεολαία και το λαό.

Είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν οι έρευνες και να αναζητηθούν οι ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση. Να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα από την κυβέρνηση που να μην επιτρέπουν την εγκληματική δράση των φασιστών.

Εκφράζει την αντίθεσή του στη συνέχιση της συμμετοχής της παράταξης “Ελληνική Αυγή στην Πελοπόννησο” και του εκλεγμένου συμβούλου με αυτό το συνδυασμό στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ζητά από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία για την αποπομπή ή αναστολή της συμμετοχής της παραπάνω παράταξης και των μελών της από τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια.