Κωνσταντίνα Νικολάκου: “Αδιάβαστος, ανεπαρκής και επικίνδυνος λαϊκιστής ο κ. Πατσαρίνος”

Στο προηγούμενο ΠΕΣΥ ο κ .Πατσαρίνος ως «διορισμένος» «επικεφαλής» μετά τις εκλογές , της κατακερματισμένης παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», πιάστηκε ακόμα μια φορά αδιάβαστος και προσπάθησε με την «λευκή» ψήφο του, να αποκρύψει την άγνοια του για τα σοβαρά θέματα που συζητήθηκαν.

Ένταξη Κέντρων Υγείας στο Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020
Είναι ντροπή να προσπαθεί να δημιουργήσει κωλύματα στην ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020, του συνόλου των Κέντρων Υγείας Πελοποννήσου που έχουν μελετητική ωριμότητα, και να αρνείται να ψηφίσει, προφασιζόμενος διαδικαστικούς λόγους, τα Κέντρα Αρεόπολης, Γυθείου, Νεάπολης, Γαργαλιάνων & Λυγουριού.

Προγραμματικές Συμβάσεις
Ο κ. Πατσαρίνος εμμένει να αμφισβητεί την νομιμότητα των προγραμματικών συμβάσεων της Περιφέρειας με την αναπτυξιακή εταιρεία Πελοπόννησος Α.Ε. παρόλο που γνωρίζει πολύ καλά ότι στο σύνολο τους σχεδόν ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Οφείλει επιτέλους να διαβάσει την κείμενη νομοθεσία, είτε αφορά τον «Καλλικράτη», είτε αφορά τον «Κλεισθένη I», να διαπιστώσει ότι η Πελοπόννησος Α.Ε. είναι αν όχι η μόνη, από τις ελάχιστες αναπτυξιακές εταιρείες που προκρίνει ο νόμος να υπογράφουν προγραμματικές συμβάσεις, και να σταματήσει να ερμηνεύει τους νόμους κατά το δοκούν.

Ταξί αεροδρομίου Καλαμάτας
Προσπαθεί εξαντλώντας το λαϊκισμό να λειτουργήσει ως «Μαυρογιαλούρος» για το ζήτημα που αφορά τη λειτουργία των ΤΑΧΙ στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Γνωρίζουν ωστόσο όλοι οι εμπλεκόμενοι με το ζήτημα αυτό ότι ο κ. Πατσαρίνος ουδέποτε ασχολήθηκε σοβαρά με τα θέματα που αφορούν τους ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ και την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, παρά μόνο ευκαιριακά για μικροπολιτικούς λόγους.

8,5 εκατομμύρια ευρώ στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Με πολιτικά αντανακλαστικά «Ρανταπλάν» θυμήθηκε τη χρηματοδότηση των 8.500.000 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το ΠΔΕ με την κατάθεση αντίστοιχων τεχνικών δελτίων. Αγγίζοντας τα όρια της πολιτικής ανευθυνότητας ο κ. Πατσαρίνος!! μας ενημερώνει…………. ότι αποδέχεται τα 8 εκατομμύρια, αλλά επιφυλάσσεται για τις 500.000 ευρώ που αφορούν το ιερό και ιστορικό μνημείο  της Αρκαδίας, τον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Μεθυδρίου Αρκαδίας που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου με τους Δήμους
Εκνευρίστηκε και ενοχλήθηκε πάρα πολύ από την αγαστή συνεργασία της Περιφερειακής Αρχής με τις Δημοτικές αρχές , ενοχλήθηκε μάλιστα ιδιαίτερα από την παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων κ. Αλέξανδρου Πνευματικού στο ΠΕΣΥ, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία του με την Περιφερειακή Αρχή για τα έργα του δήμου Κορινθίων και ήταν εμφανώς πολιτικά «αμήχανος» για το σύνολο των έργων που υλοποιεί η Περιφερειακή Αρχή με προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους της Πελοποννήσου.
Αντιλαμβανόμαστε την πολιτική ανασφάλεια, την αμηχανία και τα πολιτικά αδιέξοδα που πλέον είναι ορατά και απτά για τον κ. Πατσαρίνο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θεωρούμε πολιτικά ορθό να στηρίζει την προσωπική του πολιτική επιβίωση σε ανακοινώσεις που παραποιούν την αλήθεια και υπηρετούν το λαϊκισμό και την στείρα αντιπολίτευση. Δεν είναι αυτή η ευθύνη του απέναντι στους πολίτες.