Κωνστάνταρος: “Το Σχολείο Αμυκλών δεν είναι χώρος για τραμπουκισμούς”

Μετά και τους τελευταίους βανδαλισμούς στους χώρους της σχολικής μας μονάδας, αισθάνομαι την υποχρέωση να απευθύνω θερμές ευχαριστίες:

*Στην Ελληνική Αστυνομία και ιδιαίτερα στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, που με τις άμεσες και στοχευμένες ενέργειες, κατάφερε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, να εξιχνιάσει και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους ανήλικους δράστες.

*Στο Δήμο Σπάρτης και ιδιαίτερα στον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Χρήστο Πλειώτα, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί μας και αποκαταστήσαμε άμεσα τις ζημιές, καθώς και στον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Κονίδη, ο οποίος με προσωπική εργασία αλλά και με το προσωπικό που διέθεσε από τη Δημοτική του Ενότητα, βοήθησε να καθαριστεί άψογα ο χώρος του Σχολείου.

*Τους/τις εργάτες, καθαρίστριες, υδραυλικούς του Δήμου, τεχνίτες και τεχνικούς οι οποίοι υπερέβαλλαν εαυτούς ώστε να αποκαταστήσουν τις φθορές και να αποδώσουν άμεσα τον σχολικό χώρο, χωρίς να χρειαστεί να διακοπούν τα μαθήματα.

*Την τοπική μας εκκλησία και ιδιαίτερα τον π. Ιωάννη Πορφύρη, εφημέριο της ενορίας Αγ. Παρασκευής Αμυκλών, για τα παρήγορα λόγια του και την αμέριστη ηθική συμπαράσταση που μας παρείχε.

*Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμυκλών «Η ΝΙΟΒΗ», για τη δωρεά του ποσού των τριακοσίων (300, 00) Ευρώ για την αντιμετώπιση μέρους των λειτουργικών εξόδων της σχολικής μας μονάδας, αλλά και για την ηθική τους συμπαράσταση.

*Όλους/ες όσοι/ες συμπαραστάθηκαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίσαμε.

Ταυτόχρονα όμως, θέλω να καταγγείλω την προσβλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά ελαχίστων, μετρημένων στα δάκτυλα του μισού χεριού, μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι προσπάθησαν να προπηλακίσουν και να καταλογίσουν ευθύνες στον Διευθυντή και στο Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου. Νόμισαν, οι κύριοι αυτοί, ότι τα προβλήματα λύνονται με απειλές και ύβρεις, μεταθέτοντας τις ευθύνες σε άλλους. Ελπίζω και εύχομαι να έχουν κατανοήσει το λάθος τους και να έχουν καταλάβει ότι το Σχολείο δεν είναι χώρος για τραμπουκισμούς, αλλά χώρος που τα πάντα μπορούν να λυθούν με τη συνεργασία, τον διάλογο και με την ανταλλαγή θέσεων, απόψεων και προτάσεων.

Ο Διευθυντής του Σχολείου
Αντώνιος Χρ. Κωνστάνταρος