ΚΤΕΛ Λακωνίας | Επιβίβαση μόνο με πιστοποιητικό ή αρνητικό test

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Οι ταξιδιώτες, ηλικίας 12 ετών και άνω, που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και διακινούνται με ΚΤΕΛ που εκτελούν υπεραστικά δρομολόγια, υποβάλλονται έως 48 ώρες πριν το ταξίδι τους σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού.

Οι ανήλικοι από 4 έως 11 ετών, δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) που πραγματοποιείται έως 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου.

Οι ανωτέρω διαγνωστικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δαπάνη των επιβατών, και αποδεικνύονται με υποχρεωτική επίδειξη βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης είτε σε έντυπη μορφή, είτε με ηλεκτρονικό τρόπο. Ειδικώς η δήλωση self-test εκδίδεται μέσω της ιστοσελΙδας gov.gr.

Οι εργαζόμενοι που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, υποβάλλονται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα. με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια ή σε ιδιωτικές κλινικές η σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη.

Για την εφαρμογή των ανωτέρω, ως υπεραστικά θεωρούνται τα δρομολόγια που εκτελούνται σε διανομορχιακές γραμμές, δηλαδή μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων.

Τέλος, παρακαλούνται οι αναφερόμενοι συγκοινωνιακοί φορείς οφείλουν να ενημερώνουν επαρκώς και με σαφήνεια το επιβατικό κοινό για την ισχύ των νέων μέτρων, αναρτώντας πληροφοριακό έντυπα σε εμφανή σημεία των σταθμών, καθώς και επί των οχημάτων.

Ο Γενικός Διευθυντής Μεταφορών

Γεώργιος Πατσιαβός