Κρητικός | Επιστροφή του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου

Ύστερα από 6 χρόνια, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Λακωνίας

Υπεγράφη χθες η απόφαση για την επιστροφή του ΕΦΚ για το πετρέλαιο κινητήρων που χρησιμοποιούνται στον αγροτικό τομέα. Είναι μια διαδικασία που ενεργοποιείται εκ νέου μετά από έξι (6) χρόνια. Η Κυβέρνηση προχωρά στην απόφαση αυτή, λαμβάνοντας ακόμη ένα μέτρο στήριξης των αγροτών για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.
Δικαιούχοι της επιστροφής είναι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες – φυσικά πρόσωπα που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως την 15η Ιουλίου 2022 και έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για τα έτη 2Ο21 και 2Ο22.
Το ποσό της επιστροφής θα πιστωθούν άμεσα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, χωρίς αίτηση ή υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών.
Το συνολικό ποσό της επιστροφής αυξήθηκε από τα 60 στα 70 εκ. ευρώ.
Το ύψος της επιστροφής υπολογίζεται με βάση τις μέγιστες ποσότητες κατανάλωσης πετρελαίου ανά αγρότη, ανάλογα με τα στρέμματα και το είδος της καλλιέργειας ή το ζωικό κεφάλαιο που κατέχει.
Το επιστρεπτέο ποσό θα είναι ακατάσχετο και ασυμψήφιστο με άλλες οφειλές προς το Δημόσιο, με σκοπό να το λάβουν όλοι οι δικαιούχοι αγρότες.
Προχωράμε!