Κρητικός: «Δυνατό “παρών” από τη Λακωνία στη FOOD EXPO 2023»

Η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών στη Ν.Α. Ευρώπη άνοιξε τις πύλες της με 1.300 εκθέτες

Στα εγκαίνια της FOOD EXPO 2023, της κορυφαίας εμπορικής συνάντησης για τον κλάδο τροφίμων και ποτών στη Ν.Α. Ευρώπη και μιας από τις σημαντικότερες του είδους της παγκοσμίως, παρέστη ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Αυξάνοντας θεαματικά κάθε χρόνο το εκθεσιακό της μέγεθος, η FOOD EXPO προσελκύει περισσότερους από 40.000 επαγγελματίες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Μαζικής Εστίασης, των Ξενοδοχείων. Φέτος, 500 επιχειρήσεις από κάθε γωνιά της χώρας βρέθηκαν στο Metropolitan Expo ως εκθέτες, στο σύνολο 1.300 Ελλήνων και ξένων εκθετών.

Με στοχευμένα workshops, που αντανακλούν τις εξελίξεις στον κλάδο και στόχο τη δικτύωση, ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων, η σημαντική αυτή Έκθεση παρέχει τη δυνατότητα στις μεγαλύτερες παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε χιλιάδες Έλληνες και ξένους αγοραστές, να συνάψουν σπουδαίες συμφωνίες εντός και εκτός συνόρων και να πραγματοποιήσουν απευθείας κερδοφόρες εμπορικές συναλλαγές.

Σπουδαία εμπειρία και για τους εκπροσώπους λακωνικών επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών. Οι επαγγελματίες του κλάδου είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα λακωνικά προϊόντα, με την υψηλή γαστρονομική και διατροφική ποιότητα. Ο κ. Κρητικός συνάντησε όλους τους επιχειρηματίες μας και αφουγκράστηκε τον ενθουσιασμό τους. Εξέφρασε μάλιστα τη χαρά του, διότι «τέτοιες μεγάλες εκθέσεις συστήνουν τους παραγωγούς μας όχι μόνο στην εγχώρια αγορά, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνονται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό τους».

Χαρακτηριστικά σημείωσε: «Θέλουμε το καλύτερο για τα προϊόντα και τους παραγωγούς του νομού μας, το αξίζουν και θα το έχουν!».

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Νεοκλής Δ. Κρητικός

Βουλευτής Ν. Λακωνίας

Νέα Δημοκρατία