Κούβα: Συντριβή αεροσκάφους με 107 επιβάτες

Αεροσκάφος της εταιρίας Cubana de Aviacion τύπου Boeing 737 με 107 επιβάτες, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Αβάνας στην Κούβα.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες. Το αεροπλάνο συνετρίβη στην περιοχή Boyeros, η οποία βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, σε μία απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Αβάνα.

Σύμφωνα με την Mirror μετά την πτώση του αεροσκάφους σημειώθηκε έκρηξη και οι πυροσβέστες επιχειρούν αυτή την ώρανα σβήσουν την πυρκαγιά.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πηγές του αεροδρομίου και αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι επρόκειτο για ένα Boeing 737 το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από την Αβάνα για το Ολγκίν, στην ανατολική Κούβα και συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του.

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Κούβας Presna Latina μετέδωσε ότι σημειώθηκε ένα «δυστύχημα» κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο.

Προορισμός του Boeing φέρεται να ήταν η πόλη Holguín, η οποία έχει 350.000 κατοίκους και βρίσκεται στην Ανατολική Κούβα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον τρία άτομα έχουν διασωθεί από τα συντρίμμια και μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο κοντινότερο νοσοσκομείο.

Φωτογραφία από τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου στην Αβάνα δείχνει ένα πυκνό σύννεφο καπνού από το σημείο της πτώσης, κοντά στις εγκαταστάσεις…