Κουτσούμπας: Νέες κοπέλες, φοιτήτριες θα αναζητούν ”sugar daddies”

Αντιδράσεις στη Βουλή για τη φράση Κουτσούμπα περί «sugar daddies» στη συζήτηση για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Ο γ.γ. του ΚΚΕ, μιλώντας στη Βουλή για τα μη κρατικά ΑΕΙ, είπε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση:

«Για το ανέκδοτο του σκανδιναβικού μοντέλου, ούτε οι Σκανδιναβοί δεν σας πιστεύουν, αφού κι αυτοί έχουν πάρα πολύ πικρή πείρα από την επιβολή διδάκτρων που οδηγούν ακόμα και σε αυτή τη σαπίλα, νέες κοπέλες, φοιτήτριες, να οδηγούνται να αναζητούν ”sugar daddies” για να χορηγήσουν τις σπουδές τους, με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά».

Τη σκυτάλη, μάλιστα, πήρε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, προκαλώντας χαμό στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Αντιδράσεις στη Βουλή για τη φράση Κουτσούμπα περί «sugar daddies»

Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας, αρχικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας και στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Καραθανασόπουλος, έκαναν σχετικές αναφορές, προκαλώντας -την ώρα που μιλούσε ο δεύτερος- την έντονη αντίδραση των βουλευτών της πλειοψηφίας αλλά και των υπουργών που βρίσκονταν στην αίθουσα.

«Όταν κάποιος καταγγέλλει τον προαγωγό και την εκπόρνευση, αυτό να θεωρείται σεξισμός. Αυτό μόνο η ΝΔ μπορεί να το καταφέρει, που αντί να καταγγείλει τους προαγωγούς και τους μαστροπούς, οι οποίοι λειτουργούν νόμιμα σε αυτά τα κράτη, καταγγέλλει το ΚΚΕ» είπε ο κ. Καραθανασόπουλος και συνέχισε. «Αυτόν τον ”προοδευτισμό” σας, εμείς δεν τον θέλουμε. Το να εκπορνεύονται δηλαδή τα παιδιά, για να μπορούν να βγάλουν πέρα τα προγράμματα σπουδών τους».
«Ντροπή» φώναζαν βουλευτές

Συγκεκριμένα, μόλις έκανε την επίμαχη αναφορά ο κ. Καραθανασόπουλος προκλήθηκε ένταση, με βουλευτές να φωνάζουν «ντροπή», διαμαρτυρόμενοι για την επίμαχη φράση.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, η οποία είπε: «Άκουσα και τον γραμματέα και δεν πίστευα στα αυτιά μου… Θλίβομαι, απαράδεκτη σεξιστική δήλωση και λυπούμαι πάρα πολύ που επιμένατε».

«Εμείς καταγγέλλουμε την πραγματικότητα. Μετατρέπετε τα κορίτσια σε συνοδούς πολυτελείας και αυτό είναι κατάπτυστο» απάντησε ο κ. Καραθανασόπουλος, με την κ. Μακρή να επανέρχεται: «Θλίβομαι ακόμα περισσότερο που επιμένετε».